Markó Edina szövetségi kapitány együttese augusztus 29-én lép pályára először az Európa-bajnokság selejtezőjében. A 2021-es kontinenstornán való részvételért Izlanddal, Svédországgal, Szlovákiával és Lettországgal is meg kell küzdeni – írja a haladas.hu.

Először Izlandon, Reykjavíkban szerepel a válogatott, amely augusztus 23-án találkozik Telkiben. Az összetartás programjában az edzések mellett fiú csapat elleni edzőmérkőzés is szerepel.

A keret augusztus 27-én utazik el az északi szigetországba.

A csapattal tart az eddig az U19-es válogatottban szereplő Pusztai Sára, aki barátságos mérkőzésen Ciprus ellen, a Női Labdarúgás Napján már bemutatkozott a felnőttek között is. Szintén nem most először került a keretbe az ETO fiatal játékosa, Kovács Laura sem, de tétmérkőzésen először kaphat lehetőséget a korábbi U19-es csapatkapitány.

– Turtóczki Sándor szövetségi edzővel egyeztettünk az U19-es csapat alapembereivel kapcsolatban és mivel nem esik egybe tétmérkőzéssel az izlandi találkozó, számítok Sárára – nyilatkozta Markó Edina az mlsz.hu-nak.

A csapatban ismét helyet kapott Süle Dóra az ETO-ból, aki tavasszal elhúzódó betegsége miatt nem tudott a válogatott segítségére lenni. Sajnos a keretnek vannak hiányzói is, mint a régóta sérüléssel bajlódó Szeitl Szilvia (FTC-Telecom) és Tálosi Szabina (Haladás-Viktória FC), illetve a nemrég keresztszalag szakadás miatt műtéten áteső Tóth Barbara (MTK Hungária FC).

– A napokban mindenhol elindulnak a bajnokságok és bízom benne, hogy senki mást nem veszítünk el a csapatból. Fontos, hogy most meghívót kapó játékosok közül mindenki a rendelkezésünkre álljon – tette hozzá végül Markó Edina.

Kapusok: Szőcs Réka (MTK Hungária FC), Samu Anna (Ferencvárosi TC), Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC).

Védők: Szabó Viktória (Ferencvárosi TC), Turányi Lilla (MTK Hungária FC), Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC), Papp Dóra (MTK Hungária FC), Tóth Alexandra (Haladás-Viktória FC), Pinczi Anita (MTK Hungária FC), Kovács Laura (ETO FC Győr), Csiki Anna (Ferencvárosi TC).

Középpályások: Csányi Diána (MTK Hungária FC), Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC), Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen), Kocsán Petra (Ferencvárosi TC), Zeller Dóra (FC Bayer 04 Leverkusen), Rácz Zsófia (Haladás-Viktória FC), Pusztai Sára (Ferencvárosi TC).

Támadók: Zágor Bernadett (SKN St. Pölten), Vágó Fanni (Ferencvárosi TC)
Németh Loretta (MTK Hungária FC), Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg), Süle Dóra (ETO FC Győr).

Tartalék: Horti Boglárka (Haladás-Viktória FC)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!