Kétségtelen, hogy az ország egyik legjobb súlyemelő szakosztálya Szombathelyen működik. Hosszú évtizedek óta országos és világversenyekre kvalifikálják magukat a versenyzők. Elég csak a jelenleg szakosztályvezetőként tevékenykedő Márkus Erzsébetre vagy épp Dankó Ilonára gondolni. Azonban a jelenkorunkban is akadnak szép számmal tehetséges súlyemelők.

Közülük hárman, a Magyar Súlyemelő Szövetség ülését követően az elkövetkezendő időszak legjelentősebb versenyein vehetnek részt. A döntés értelmében Gyürüs Barbara és Polgár Mirjam az U23-asok, míg Boros Viktória a junior korúak mezőnyében indulhat az október közepén megrendezendő korosztályos Európa-bajnokságon. A seregszemlének időn Bukarest ad majd otthont.

Boros Viktória számára viszont már akad egy közelebbi verseny is. Egész pontosan szeptember 16-25. között Thaiföld ad majd otthont az olimpiai kvalifikációs felnőtt világbajnokságnak, amelyen a szombathelyi súlyemelő fogja képviselni a magyar színeket. Ennek megfelelően mindhárom versenyző gőzerővel készül a közelgő versenyekre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!