Szombaton megkezdődött az ünnepi hosszú hétvége, amely tartogat sportos kikapcsolódást is. Egész pontosan a Szentkirályi búcsú programkínálatának részeként, augusztus 18-án közösségi futásra csábítják a mozgás szerelmeseit a főszervezők. A rendezvénysorozat második napján megtartandó sportos kikapcsolódás nem verseny jellegű, így bárki részt vehet rajta.

A Szent István közösségi futás célja nem is lehetne nemesebb. A sportág népszerűsítése mellett az egészséges életmódra való figyelemfelkeltés és a szabadidősportnak köszönhetően újabb barátságok köthessenek. Aki kedvet kapott a kocogáshoz, még eldönthetik, hogy milyen távon szeretnének indulni, hiszen a 4 és 8 kilométer mellett lehetőség van mindkét útvonalat teljesíteni.

A vasárnap délelőtti gyülekező helyszíne a gyöngyöshermáni harangláb melletti parkban lesz (Szombathely, Szent István király utca 18.). Ez egyébként a rendezvény központjaként is funkcionál. A rajtpisztoly 11 órakor indítja útjára a futókat.
Útvonal: Haranglábtól indulva Gyöngyöshermán és Szentkirály utcáin kocognak a részvevők, akik az útvonal során érintik a környék nevezetességeit, majd a haranglábhoz térnek vissza.

További részletekért kattints ide.

/A címlapképünk illusztráció – forrás: Szombathelyi Futóklub/

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!