A Szombathelyi Futóklub ezúttal is megmozgatta a sportbarátokat. A hosszú hétvége és a szentkirályi búcsú második napján közös testmozgásra invitálták a mozgás szerelmeseit. A körzet képviselője személyesen köszöntötte a megjelenteket, majd Tóth Kálmán beszédét követően egyeztettek a résztvevőkkel távok útvonalát illetően.

A Gyöngyöshermán-Szentkirály városrész kiemelt helyszíneit érintve lehetőség volt a 4 valamint a 8 kilométeres szakaszt teljesíteni. Aki pedig nem elégedett meg ezekkel a távokkal, önszorgalomból lefuthatta mindkettőt. A hangulatra – akárcsak az időjárásra – nem lehetett panasz. A szikrázó napsütésben megrendezett Szent István közösségi futáson csak mosolygós arcokkal találkoztunk.

A kocogás végeztével a Harangláb melletti területre érkeztek vissza a sportemberek, majd egy közös lazítást követően sor került az ebéd elfogyasztásához. A Piccolo Arena jóvoltából ugyanis mindenki, aki részt vett a futáson egy tál babgulyást fogyaszthatott el, ezzel pótolva az elégetett kalóriákat. A hosszú hétvége hátralévő részében pedig már a zenéé lesz a főszerep, így érdemes lesz később is kilátogatni Gyöngyöshermánba.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!