Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső kenupárosa ezüst-, a kajakos Kozák Danuta pedig egyesben bronzérmet szerzett vasárnap 500 méteren a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. Ez a két dobogós hely egyben két női kenus és egy női kajakos kvótát is jelent Magyarországnak a jövő évi, tokiói játékokra.
Balláék – akik tavaly is másodikként zártak a vb-n – a kínai Hszü Si-hsziao és Szun Meng-ja mögött lettek ezüstérmesek, a címvédőként indult, olimpiai bajnok Kozák pedig az új-zélandi Lisa Carrington és a fehérorosz Volha Hudzenka mögé szorulva lett harmadik.
Férfi K-2 1000 méteren Kammerer Zoltánnak és Gál Péternek nem sikerült a kvótaszerzés, nyolcadik helyen végeztek a döntőben, s indulási jog csak az első hat hajónak járt.

A Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra összeállítású női kajaknégyes aranyérmet szerzett, a férfi kajaknégyes pedig ötödik lett 500 méteren a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, ez újabb négy plusz négy kvótát jelent Magyarországnak a jövő évi, tokiói játékokra. A nők a gyengébb rajt után féltávnál már vezettek, innen – a többezres közönség nagy örömére – nem engedték ki a kezükből a győzelmet. Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs és Kuli István óriási csatában zárt ötödikként a férfiaknál. A magyarok így 12 olimpiai kvótát – öt-öt férfi és női kajakost, valamint két női kenust – gyűjtöttek Szegeden.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!