Érdekes statisztikát állított össze a brit The Sun lap, amely a sikeresség mellett a kiadásokra is odafigyelt. Nagy kérdés, hogy az elköltött milliók vajon egyenes arányban vannak-e a siker mértékével?! A végeredményt látva árnyalja a képet, hogy a legnagyobb eredményeket elérő trénerek többsége folyamatosan kedvére költhetett.

A lista élén a portugál José Mourinho áll, aki közel két évtizede tevékenykedik trénerként. Való igaz, hogy több csapattal is szép sikereket könyvelhetett el, de szinte mindig olyan klub alkalmazásában állt, ahol korlátlanok voltak az anyagi források. A 19 év alatt elért 25 trófea szépnek mondható, de ez idő alatt 97 játékosra 1,4 milliárd FONTOT (!) költött el. A rekorder az a Paul Pogba volt, akit 89 millióért szerződtetett és aki végül elűzte a Manchester Unitedtől.

A második helyre Carlo Ancelotti került, aki hosszabb ideje van már a pályán. Az olasz vezetőedző 1995 óta olyan csapatok padjára ülhetett le, mint az AC Milan, a Real Madrid, a Chelsea, a Bayern München vagy épp a Napoli. A közel negyed évszázad alatt 1.1 milliárd fontot költött Ancelotti, aki 2013-ban húzta a legnagyobbat, amikor leigazolta a királyi együtteshez Gareth Bale-t 86 millióért.

A harmadik helyre Pep Guardiola lépett fel, Ő azonban nem vett sok játékost, azonban ezekért a labdarúgókért nagyon mélyen zsebébe kellett nyúlnia a csapatoknak. Érdekesség, de a spanyol tréner csak három klubnál dolgozott, viszont ott nagyon erős anyagi forrásokból építkezhetett. Guardiola több mint 1 milliárdot költött. A rekorder pedig az a Rodri, akit idén nyáron igazolt a City trénereként.

A 65 esztendős Manuel Pellegrini is megélt sok szép sikert. A legnagyobb igazolása kétségtelen a listán találhatók közül a legütősebb. A tréner ugyanis 80 millióért igazolta le a brazil fenomén Ronaldót. Ugyanakkor a Manchester City padján ülve is volt egy jó szerződtetése, amikor 55 millióért Angliába csábította Kevin De Bruyne-t.

Az ötödik helyen az alig 16 esztendeje trénerkedő Massimiliano Allegri található. A vezetőedző jelenleg csapat nélkül van, de bizonyára vannak megkeresései, hiszen trófeákat Ő is gyűjtött szép számmal. Ha olyan sokat nem is költött, mint a fentebb látható négy kollégája, ütős rekordokat döntögetett Allegri is. Cristiano Ronaldo és Gonzalo Higuain is alatta kerültek a Juventus csapatához. Előbbi 98, utóbbi 75 millióba került…