Ünnepélyes pillanatokkal nyitották meg azt a sajtótájékoztatót, amelynek a Tóvendéglő adott otthont. A köszöntőből kiderült, hogy egy régóta dédelgetett álom valósult meg azzal, hogy életre hívták a Magyar Erősember és Erősport Ligát. A feladat nem is lehetne nemesebb: a sportág fejlődése, a versenyzők minőségbeli felkészítése mellett, rendezvényeket is lebonyolítson.

Gadó András neve fogalom már a sportágban. Nemcsak versenyzőként, hanem szervezőként is bizonyított már. Az újonnan alakult ligának pedig elnökeként újabb feladatokkal gyarapodnak teendői. Köszöntőjében kiemelte, hogy az erősport is egyfajta látványsport, amelynek fejlődése folyamatos, így hazánknak is fel kell vennie a versenyt a nemzetközi mezőnnyel és nem csak sportolói szinten.

A relatív fiatal sportág az 1970-es évek Amerikájából indult világhódító útjára, mégis gyorsan a figyelem középpontjába került és már 1988-ban Magyarország adott otthont a World Strongest Man elnevezésű – egyben a legnagyobb nevű megmérettetésnek. Azonban az idő előrehaladtával az új liga elnöksége felismerte, hogy össze kell fogni a jövő érdekében.

– Rengeteg versenyen részt vesznek a magyar erősemberek. A minőségi felkészüléshez azonban megfelelő hátteret kell biztosítani számukra és a sportdiplomácia építése céljából a a nemzetközi kapcsolatok elmélyítéséhez általunk megrendezett megmérettetésekre is szükség van – mondta Gadó András, a Magyar Erősember és Esősport Liga elnöke.

Ennek a sokrétű feladat sikerének Nagy Ákos lehet a garanciája.
Az egykori súlyemelő olimpikon, erősemberként több versenyen is bizonyított. Nemzetközi kapcsolatainak révén a rendezvények Magyarországra hozatala biztosítottnak látszik. Ugyanakkor a versenyzők felkészítésében is nagy segítséget jelent a tapasztalata.

Nagy Ákos örömmel vállalta a felkérést és büszkén említette karrierjének két fontos állomását, amely Szombathelyhez köti. Először a Haladás sporttelep súlyemelő termét említette, ahol 30 évvel ezelőtt vett részt a Savaria Kupán, majd a vasi megyeszékhely Fő terén megnyert Nyugat-Magyarország Legerősebb embere címének elhódítását osztotta meg a sajtó megjelent képviselőivel.

A sportért felelős alpolgármester, Illés Károly is örömmel üdvözölte a hírt, miszerint az új liga épp Szombathelyen alakult meg. Hozzátette, hogy ez a lépés rövid és hosszú lejáratú sikert jelent a városnak. Az erősport képviselőit pedig a Haladás és a Dobó Sportegyesület nehézatlétáival állította párhuzamba.

A liga megalakulásának két tiszteletbeli tagját oklevéllel jutalmazta. Tiszteletbeli elnöknek a tuskirályt, Dr. Hegedűs Csabát kérte fel, aki hazánk 100. olimpiai aranyérmét szerezte. Ezt az egykori sportoló örömmel elfogadta. Tiszteletbeli alelnök pedig Varga Jenő tanár-sportfeltaláló lett, aki a sajtótájékoztató végén átvehette a díszoklevelet.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!