Augusztus utolsó hetében elstartolt a szombathelyiek számára is az élvonalbeli férfi futsal bajnokság. A legutóbbi szezon során a finálét játszó együttesek egymással találkoztak a nyitófordulóban. A címvédő Berettyóújfalu sikerével (7-4) véget ért találkozó azonban nem tükrözi hűen a pályán történteket. Horváth Péter értékelte az összecsapást.

– Nagyon jól sikerült a felkészülésünk és minőségi igazolások is érkeztek, így győzelem reményében indultunk a Berettyóújfalu elleni mérkőzésre. A helyszínen viszont meglepetés ért bennünket, mert a pálya teljesen új, számunkra ismeretlen borítást kapott. Nehezen sikerült megszokni ezt a változást, amit a hazaiak gólokban is mérhető előnnyé kovácsoltak.

Aztán három gólos hátrányból sikerült egyenlíteni…

– Miután alkalmazkodtunk a pályához, elkezdtük a saját játékunkat játszani. Sikerült mindig a lehető legjobb pillanatokban betalálni, így a szünet után, Dróth Zoli góljával egyenlítettünk. Ezután benne volt a levegőben, hogy nemcsak megfordítjuk, hanem meg is nyerhetjük ezt a derbit.

Minek köszönhető mégis a vereség?

– Sajnos mindkét csapat idény eleji formában játszott. Mindkét kapu előtt voltak egyéni hibák, amiket a rivális könnyűszerrel büntetett. Ugyanakkor kritikus pillanatban kaptuk a gólt, amire szerkezetet kellett váltanunk és vészkapus megoldásával rohamoztunk. A szerencse pedig a hazaiakkal volt. Amit mi elrontottunk, Ők – kapus hiányában – kihasználtak.

A végeredmény hűen tükrözi a pályán látottakat?

– Összességében megérdemelt a Berettyóújfalu győzelme, azonban a különbség túlzó, hiszen mint említettem a létszámfölényes helyzeteinkből rendre ők jöttek ki jobban. Abban viszont biztos vagyok, hogy a hibáink kiküszöbölésével a visszavágón szeretnénk legyőzni a címvédőt. Addig viszont keményen kell dolgoznunk és így is fogunk tenni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!