Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – GTK Gliwice 98–70 (22–26, 29–14, 24–19, 23–11)
Zárt kapus edzőmeccs
Szombathely, Aréna Savaria
V.: Tóth K., Németh A., Polyák M.

A Váradi-Perl-Benke-Filipovity-Lake kezdővel kiálló Falco az első negyedben Váradi és Perl kosaraival futott az eredmény után. A sárga-fekete védekezés rendezetlen volt, könnyű ziccerekel szárnyalt a lengyel armada, a pontatlanságok miatt Gasper Okorn láthatóan nem is volt elégedett.

 

Pikáns hangulat uralta a mérkőzést, a lengyelek játékosát figyelmeztetni is kellett. Az első játékrész Benke elhibázott hármasával zárult, 22-26 oda.

 

 

A második negyedre feljavult a szombathelyiek védekezése, Hooker vezérré lépett elő, lendületet adott a csapatnak, kosaraival előbb zárkózott, majd egy trojkával át is vette a vezetést a Falco, 36-33. Bíró Olivér távolról volt eredményes, ezzel 10 pont lett már a differencia. A Gliwice kosarával ért véget a félidő, 51-40 a táblán.

Kontrollált játékkal rukkoltak elő Gasper Okorn legénysége, szépen, lassan távolodott el a Falco a lengyel gárdától. Lake ziccere után Beni süllyesztett el egy hárompontost, méterekkel a vonal mögül. Krivacevicé lett az utolsó szó, 10 perccel a vége előtt 75-59 volt a Falco javára.

 

A Váradi-Benke-Bíró-Krivacevic-Lake sorral nyitotta meg az utolsó felvonást a Falco, de sajnos a játékvezetők nem tudták kézben tartani a találkozót, Bíró Olivért lekönyökölték, viszont a fújás elmaradt. A közjáték után a szombathelyi csapatkapitány büntetett, hármasával először lett meg a 20 pontos különbség, 85-65. Lake sapkája után Quinton Hooker volt eredményes ismét, a sarokból hintette be a trojkát. Két és fél perccel a vége előtt Verasztó is lehetőséghez jutott. Benke ziccerét kidobta a gyűrű, maradt a 98 dobott pont. A végeredmény sima, 98-70-es kiütés.

Legközelebb Oberwartban lép parkettre a magyar bajnok, a meccsre minden kedves szimpatizánst szeptember 4-én várnak a szervezők!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!