A hétvégén a győri Audi Aréna adott otthont a kick-box utánpótlás Európa-bajnokságnak. A kiváló rendezésű torna mellett az eredmények miatt is kihúzhatjuk magunkat, hiszen a light-contact és a kick-light szakágban is a magyarok végeztek első helyen a szakági éremtáblázaton! Nem véletlenül bizakodhatnak a szurkolók és a szakedzők is a jövőre való tekintettel.

A light-contactban a magyar utánpótláskorú versenyzők összesen 4 arany-, 5 ezüst- és 7 bronzérmet szereztek, míg a kick-lightban 10 elsőséget, 5 második és 7 harmadik dobogós helyet csíptek meg mindezt két korcsoportban. Joggal büszkélkedhetett a kontinenstornát követően Dancsó Zoltán, aki Olasz Attilával karöltve együtt irányítja a két szakág munkáját.

– A light-contactot is megnyertük, a kick-lightot pedig toronymagasan. Lightban elsők lettünk a kadet2-es korosztályban és az összesítésben is, a kick-lightban pedig a kadet2-ben és a juniorok között is a magyarok lettek a legjobbak. Különösen jó tendenciát mutat, hogy a junioroknál megnyertük a kick-lightot, hiszen mi ezekből a fiatalokból fogjuk felépíteni a felnőtt válogatottat a közeljövőben. Úgyhogy egy nagyon ütőképes, fiatal válogatottat tudunk majd összerakni a következő években, amelynek ők lesznek az alapjai. Az is fontos számunkra, hogy lightban 9, kick-lightban pedig 11 klub szerzett érmet, ami azt bizonyítja, hogy az a fajta munka, amit mi a megbízásunkkor ígértünk, hogy járjuk az országot és a kisebb kluboknál edzéseket tartunk, hogy a megfelelő irányba tudjuk lendíteni a szakágakat, úgy néz ki, hogy beválik – értékelt Dancsó “Kicsi” Zoltán..

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!