Felemás félidőket hozott a K&H női kézilabda liga 2. fordulója. Az első játékrészben jól tartotta magát az SZKKA, Biljana Bandelier révén szombathelyi vezetéssel indult a mérkőzés, a gyors fordítás azonban nem maradt el. A hazaiaknál remekül kezdett Andre Kobetic aki már a 10. percben 5 gólnál járt.

A félidő felénél, 11:6-os állásnál úgy tűnt, hogy nagyobb különbség is kialakulhat a két csapat között, de nem így lett. A hazaiak védekezése nem állt össze, így 11:10-es, majd 13-12-es állásnál is az egyenlítésért támadhattak Marosán György tanítványai. Ezekben a percekben Horváth Petra, Varga Niki, Virág Noémi és Pődör Rebeka is betalált, ám mégsem sikerült az egyenlítés. Közben G. Niombla vezérletével újra ellépett az EHF-kupagyőztes, de lőtávon belül fordult az SZKKA, 16-13.

A szünet után egy teljesen másik szinten kézilabdázott az EHF-kupagyőztes. Egymás után jöttek a hazai csapat góljai, amelyekből Camille Aoustin, Katarina Jezic és Simone Böhme is kivette a részét, csakúgy, mint Andrea Kobetic. A szombathelyieknél Bandelier és Pődör R. volt eredményes, majd a 41. percben újoncot avatott Marosán György csapata, hiszen a 15 esztendős Pődör Blanka is pályára lépett. Dudi meghálálta a bizalmat, hiszen 2 perc múlva már hetest értékesítve megszerezte 1. NB I-es gólját.

A bajnoki pontok sorsa tehát percek alatt eldőlt a 2. félidőben, hiszen az első 10 percet 10-1-re hozta az SKC. A percek múlásával egyre nyílt az olló, a két csapat közötti különbség folyamatosan nőtt, végül majdnem húsz lett közte, 40:21.

K&H Női kézilabda Liga 2. forduló

Siófok KTC Kft. – Szombathelyi KKA 40-21 (16:13)

2019.09.07. szombat 18:00 Kiss Szilárd Sportcsarnok, Siófok – 1100 néző

Játékvezetők: Marton Zsófia, Szabó Eszter

Siófok: Solberg – Böhme 4, Tomori 2, NIOMBLA 7 (2), JEZIC 4, KOBETIC 8, AOUSTIN 5
Csere: Szikora (kapus), Janjusevics 2, Mazák-Németh, Such 3, Hárdfalvi, Drabik 2, Wald 2 (1), Lapos 1 Edző: Tor Odvar Moen.

SZKKA: Sipeki Flóra (k) 36/8 22% – Jovetic Dijana, Ivana Mitrovic 5, Virág Noémi 2, Liliia Gorilska 1, Biljana Bandelier 3, Csire Fanni 1. Csere: Gadányi Maja (k) 12/1 8% – Mayer Maja, Varga Nikolett 3, Mayer Szabina, Pődör Rebeka 2, Szendrei Barbara, Pődör Blanka 1(1), Szmolek Apollónia, Horváth Petra 3. Edző: Marosán György.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Marosán György vezetőedző elmondta, hogy az első félidővel elégedett volt, hiszen akkor még sikerült meccsben maradni, a másodikban viszont európai szintű kézilabdával találtuk magunkat szembe, ez pedig nekünk sok volt.

A hazai mester, Tor Odvar Moen vezetőedző pedig arról beszélt, hogy az első játékrészben szenvedett a Siófok, jól játszott a vendégcsapat, de a szünet után egy nagyon magas szintű kézilabdát mutatva 24:8-as második játékrésszel eldöntötték ezt a meccset.

A szombathelyiek következő meccse, a SZISE elleni szeptember 14-i monori bajnoki bír majd óriási jelentőséggel, hiszen a 2 újonc találkozóján győzni kellene az SZKKA-nak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!