Ahogy beszámoltunk róla korábban Zsankó Petra és Bödei Bálint a magyar válogatott színeiben rótták a köröket a spanyolországi kontinensviadalon. A kör alakú pálya mellett utcai körülmények között is bizonyítania kellett a Szombathelyi Sportiskola valamint a Savaria Speedskating Team duója és nem is vallottak szégyent. Tóth Attila vezetőedzőt kértük fel értékelésre.

– Nagyon jó körülmények rendezték meg Pamplonában a korosztályos Európa-bajnokságot. A pályák minősége és a versenyek színvonala valóban kiemelkedő volt. Szerencsére a kis sportolóink is hozták a tudásukat és szép eredményekkel fejezték be a küzdelmeket.

Zsankó Petra a juniorok mezőnyében indult, teljesítette azt, amit elvártál tőle?

– Természetesen. Elégedett vagyok az eredményeivel, annak fényében mondom, hogy Petrán nagy nyomás volt, miután kvalifikálta magát a viadalra. Ennek ellenére nyomát sem lehetett látni a stressznek és a marathonra sikerült ledobni láncait valamint felszabadultan versenyezni. Ezen a számon elért ötödik helyezése valamint a ponton mutatott teljesítménye kifejezetten tetszett.

Először mutathatta meg tudását Bödei Bálint egy Eb-n. Véleményed szerint kihozta magából a maximumot?

– Mindent megtett Bálint, hogy eredményes legyen. Ezt bizonyítják a helyezései is. Sajnos az utcai megmérettetést vártuk a legjobban, azonban a tervezettekhez képest előbb kezdődött, így nem volt időnk rendesen bemelegíteni. Biztos jobb eredményre lett volna képes, ha nem így alakul a forgatókönyv. A pontozásos verseny neki is nagyon jól sikerült és az is nagy szó, hogy mindketten a legjobb 15 közé tudtak kerülni ilyen erős mezőnyben. Bálint szerintem biztos tagja lesz az elkövetkezendő évek magyar válogatottjának, akárcsak Petra. Igaz utábbi egyetemre megy, azonban rajtuk kívül is vannak esélyesek arra, hogy egyesületünkből bekerüljenek a nemzeti csapatba.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!