Zsúfolt volt az idén a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabdázóinak naptára. A bajnokság végeztével sem pihenhettek a játékosok, hiszen a 3×3 valamint a B33 küzdelmeiben is érintettek voltak. Augusztus elejétől pedig már ismét edzésbe állhattak, hiszen hamarosan kezdődik a bajnokság. A csapatot érintő változásokról a vezetőedzővel beszélgettünk.

– Már hosszú hetek óta dolgozunk. Augusztus elején atlétikai feladatokkal kezdtük a közös munkát. A fizikai alapozást követően kerültek elő a labdák és vette kezdetét a technikai gyakorlás. Persze a végletekig nem lehet kizsigerelni senkit, így csapatépítő tréningre is sor került, a Csónakázó tavon kajakoztunk egy jót.

Mennyire fáradtak a lányok?

– Nemcsak a rövid nyári pihenő, hanem a kemény edzések miatt is fásultak voltak a játékosok. Ez viszont az alapozás vége felé már érthető, hiszen a monoton felkészülés után megnőtt a mérkőzések iránti lelkesedés. Az új bajnokság amúgy is tartogat meglepetéseket számunkra, hiszen több ismeretlen csapattal is találkozni fogunk. Régi ismerősként talán csak a nyíregyházi együttest köszönhetjük, de rajtuk kívül megmérkőzünk majd a Diósgyőr és Szekszárd U23-as alakulataival valamint a Tehetséges Fiatalokkal is.

Mit jelent számotokra a B33-ban és a 3X3-ban elért sikerek?

– Nagyon örülünk az érmeknek és bizonyítottunk, hogy több van a lányokban, ami rendszerint a tavaszi szezonra jön ki belőlük. Ezeknek a megmérettetéseknek köszönhetően további lelkesedést nyújt a kosarasoknak, akik új körülmények között is bizonyíthatnak. A szövetség jól látta meg az ebben rejlő lehetőségeket is, így ebben a szezonban módosul a lebonyolítási rendszer. Novemberig 2 fordulót rendeznek majd további kettőre valamint a döntőre majd tavasszal kerül sor.

A keret összetétele mennyiben változik?

– Szerencsére a csapat gerince együtt maradt. Két távozónk ugyan van, de mindketten folytatják a kosárlabdát. Fekete Tünde Grazban, Pankaczi Hanna pedig Pécsett (PTE-PEAC) tanul tovább és játszani is fognak egyetemi csapatukban. Érkező oldalon egy korábbi ajkai játékost igazoltunk Püspöki Lotti személyében, aki Szombathelyen folytatja felsőfokú tanulmányait. Fontos információ, hogy Szabó-Haklits Zsuzsanna sérült térdét megműtötték és rá féléves kihagyás vár. Előzetesen januárban végezhet teljes értékű munkát.