Ismét egy zöld-fehér rangadó, ezúttal a JET-SOL Liga 4. fordulójában. A házigazda ETO FC Győr ellenfele a még veretlen Haladás-Viktória FC csapata. A vendégek remekül kezdték az idei bajnokságot, hiszen legyőzték a Kelen SC valamint az ASTRA együttesét, míg a szegedi lányok ellen gól nélküli döntetlent értek el.

A derbit a házigazda kezdte jobban. Egy tetszetős akció végén csak a kapufa óvta meg a vasi kaput a nagyobb bajtól. A vezetést aztán a Viktória szerezte meg, miután Öreg szép beadását Manhart fejelte a labdát a kapuba, a kimozduló kapus felett. Az előny megnyugtatta a szombathelyieket és folyamatosan mezőnyfölényben játszottak.

A hazaiak leginkább pontrúgásból próbáltak veszélyeztetni, azonban Tálosi irányításával remekül zárt a vasi retesz. A szünet után sem hagyott alább a vendégek kedve és Manhart beadását Rácz lőtte a kapuba – mindenkit megelőzve. A 70. percben szépített a Győr: Gődér óriási szabadrúgásból lőtt egy óriási gólt.

Hogy ne kapjon vérszemet a hazai csapat, arról gyorsan gondoskodott a vasi alakulat, hiszen Balogh-Szakonyi akció végén utóbbi adott középre, Rácz Zsófia félfordulattal, 17 méterről, jobbal a jobb sarokba bombázott. Szépségdíjas találat volt. Ezzel bebiztosította győzelmét a Viktória és továbbra is dobogós helyen áll.

ETO FC Győr–Haladás-Viktória FC 1-3 (0-1)

Győr: Mészáros – Kovács L., Fél P. (Plóner) Sárosi, Fleck – Fél A., Gődér, Zsédely (Vida), Bódai – Süle, Horváth C. (Sali).
Edző: Kulcsár Zsolt

Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Fördős (Szakonyi, 72.), Horti, Kiss Zs. (Sitku) – Tálosi – Öreg, Manhart, Tóth II. A., Rácz – Siklér
Edző: Simon Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!