Bár megérkeztek a thaiföldi súlyemelő-világbajnokságra, tiltó jelzést kaptak az egyiptomiak, így a szerdai nyitányon már nélkülük kezdődtek meg a versenyek Pattaya Cityben, ahol száz ország – köztük Magyarország – erős emberei indulnak a tíznapos vb-n.

    Az ok: hosszan tartó folyamatot lezárva pár nappal a vb előtt tiltotta el a nemzetközi szövetség (IWF) független testülete az észak-afrikai arab országot a vb-részvételtől, mivel több versenyzőjükről is kiderült, hogy doppingolt.
Amint azt az IWF jogi képviselői az MTI-nek elmondták: még a 2016-os junior világbajnokságon lepleződött le a szteroidok közé tartozó methandienon használatával hét egyiptomi súlyemelő, köztük két 14 éves, öt kiskorú – vagyis 18 év alatti -, és öten lányok. Az eltiltás két esztendőre szól, ami azt is jelenti, hogy Egyiptom nemcsak a thaiföldi vb-t kénytelen kihagyni, de képviselői nem lehetnek ott a 2020-as tokiói olimpián sem.
Egyiptom, amely a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezhet a verdikt ellen, a második ország, amely versenyzőinek az idei vb-ről való kitiltásával bűnhődik meg nem engedett szerek használata miatt. Korábban a több pozitív esetet produkáló Thaiföld maga lépett vissza súlyemelőinek indításától a világbajnokságon annak fejében, hogy magát a vb-t megrendezhesse.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!