Már az ötödik alkalommal emlékeztek meg Szombathelyen Polgár Bélára. A nevét viselő emléktornát ezúttal is 3-3 csapat részvételével rendezték meg a vasi megyeszékhelyen. A hölgyek mezőnyét a Kanizsai Vadmacskák, az ELTE-BEAC valamint a házigazda Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület alkotta. Az uraknál a Honvéd, az Oroszlány és a SzoESE indult.

A kiváló hangulatú, egész napos rendezvényre szép számmal érkeztek nézők is. A hazaiak szempontjából jól alakultak az eredmények is. Míg a hölgyek két szoros mérkőzésen szenvedtek vereséget, addig az erősebbik nem képviselői megnyerték a tornát, így sikerült itthon tartaniuk a serleget is. Felkértük a két SzoESE csapat vezetőedzőjét, hogy értékeljék a napot.

Szabó László: Két közvetlen riválisunk érkezett a tornára, akikkel nagyon szoros mérkőzést tudtunk játszani. Bár a végeredményeket elnézve sajnos nem sikerült megvalósítani, amit elterveztünk, azonban jól szolgálta a két meccs a felkészülésünket. A Kanizsai Vadmacskák biztosan középcsapat lesz a bajnokság során. Ellenük a sok eladott labda pecsételte meg a sordunk. Az ELTE-BEAC ellen még szorosabb derbit játszottunk. Sajnos ezen az összecsapáson a büntetők értékesítésével álltunk hadilábon. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy minden játékosomnak lehetőséget adhattam a bizonyításra. A torna pedig megmutatta számunkra, hogy mely téren kell még előrelépni a szezon kezdetéig.

Kéri Péter: – A férfi torna 3 NB II-es csapat részvételével zajlott. Mindhárom meccs, nagy küzdelmet és szoros eredményt hozott. A csapatok felkészülést jól szolgálták a meccsek, de a kilátogató közönség is izgalmas és látványos összecsapásokat láthatott. A tornát végül 2 győzelemmel nyertük meg és így sikerült itthon tartanunk a kupát. Második helyen az OSE Lions II. szerezte meg és két szoros meccsen alulmaradva a Honvéd Ludovika lett a harmadik. A férfiaknál az MVP címet az IBM pontok alapján Oroszoi Viktor, a hazai csapat centere kapta. A legjobb dobó 31 ponttal az oroszlányi Bogatin Ádám lett és a legjobb hazai játékosnak pedig Mészáros Máté bizonyult.

Eredmények:
OSE Lions II. – SZOESE 43-49 (19-14; 4-15; 9-8; 11-12)

SZOESE: Horváth Cs. 2; SINKOVITS D. 9/6; Mészáros M. 14; Schveighoffer P. 6; OROSZI V. 15/6; Cs.: Czeigl R. 3; Novák M. -; Bereczki M. -; Frisnyák D. -; Gombkötő D. -; Bojkovszki B. -;
Edző: Kéri Péter

Honvéd Ludovika – OSE Lions II. 56-62 (15-22; 15-15;11-16; 15-9)

SZOESE – Honvéd Ludovika 54-44 (12-16; 20-19; 11-1; 11-8)
SZOESE: Horváth Cs. 2; Bereczki M. ; MÉSZÁROS M. 19/3; Schveighoffer P. 2; OROSZI V. 12/9; Cs.: SOÓS B. 9/3; Czeigl R. 4; Novák M. 4; Bereczki M. -; Frisnyák D. 2; Gombkötő D. -; Monek M. -; Németh M. -;
Edző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!