Öt ország, hét csapata mutatta be tudását a szép számú közönségnek. Kormány László és Nagy Ákos szervezők örömüknek adtak hangot, hogy a város mindig szívesen látják a fiúkat. Fehér László polgármester megnyitó szavaiban felidézte a korábbi versenyek hangulatát, mint mondotta a város életében pezsdítő ez a rendezvény.

A verseny két kamion húzásával – 15 tonna – kezdődött, ahol az ukrajnai csapat megelőzte a Karácsony Gergely, Polák Imre magyar első csapatot. A Vas megyei csapatot alkotó Gadó András és Ambrus Balázs ebben a kategóriában a negyedik helyezést érte el.

A következő versenyszám a Viking emelésben ismét az ukrán fiúk győztek, a magyar első csapat ellen. A megyénket képviselő magyar kettes csapat a harmadik helyre emelte fel magát.

A harmadik versenyszám a lengősúly emeléssel, illetve a szánkóhúzással folytatódott. A lengő súly 350 kg., a szánkón 400 kg volt. Ebben a számban a magyar első csapat remekelt, megelőzve a szlovák második, illetve a magyar második csapatokat.

A negyedik versenyszámban 3 golyót, 3 hordót kellet felemelni illetve átemelni. Ebben a számban ismét az ukrán csapat diadalmaskodott megelőzve a lengyeleket és a magyar első csapatot.

 

Az utolsó versenyszám során egy Volkswagen személyautót kellett többször felemelni. Ez utolsó megmérettetésben ismét az ukránok győztek.

Az összesítésben első helyen végzett az ukrán csapat, 2. lett a magyar első , harmadik a magyar második csapat. További sorrend: 4. Lengyelország, 5. Szlovákia II., 6. Szerbia, 7. Szlovákia II.

 

 

A díjakat Fehér László polgármester adta át.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!