Az MLSZ égisze alatt megrendezett Magyar Kupa 6. fordulójában három Vas megyei csapat volt érintett. Az NB II-ben érdekelt Szombathelyi Haladás mellett a megyeiben vitézkedő Nádasd és Vasvár lépett pályára a vasárnapi játéknapon. Felemás eredményekkel értek véget a találkozók, azonban mindegyik csapat mindent megtett, így elismerést érdemelnek.

Szép számmal gyűltek össze Nádasdon a szurkolók, hiszen több élvonalban is megfordult játékosokkal teletűzdelt Soroksár volt a vendég. Korábban a Ferencváros csikócsapatának nevezett együttesben valóban akadtak “húzónevek”. Elég csak Pölöskei Péter Frőlich Roland vagy épp Csernik Kornél nevét említeni. A kispadon pedig Lipcsei Péter ült.

Ráadásul a soroksári együttes felszálló ágban van, néhány napja ugyanis sikerült legyőzniük a Haladás csapatát is. Esélyeshez méltó módon kezdték a vendégek a találkozót és már a negyedik percben megszerezték az ifjabb Lipcsei révén a vezetést. Csenterics Tamásék aztán rendezték a soraikat és felvették a ritmust, amit a magasabb osztályban edződő rivális diktált.

Igaz a szünet előtt elég volt egy megingás és máris tovább nőtt a különbség. A fordulást követően még próbálta tartani magát a Nádasd, de nem bírt a jobb erőkből álló Soroksár ellen. A vereség ellenére minden dicséretet megérdemelnek a nádasdi labdarúgók, akik helyenként jól játszottak. Azonban akad még egy vasi csapat, akiért lehet a későbbiekben is szorítani.

A Kömlei Károly Sporttelepen találkozott a Gyöngyös és a Hali. Az első félidőben bár többet birtokolta a labdát a vendég együttes, mégsem tudtak igazán veszélyes szituációt kidolgozni. Remekül zárt a hazai retesz és jól működött a lestaktika is. Gaált és Novákot is rendszerint lesen találta a labda, így gól nélkül fordulhattak a csapatok.

A szünet után fokozta a tempót a Hali és szép lassan felőrölte ellenfelét. Először Medgyes talált be a játékrész közepén, majd Novák és Németh Márió is feliratkozott a góllövők listájára. Mivel az eredmény már nem változott, így magabiztos különbséggel vívta ki a továbbjutást érő győzelmet a Haladás és készülhet az újabb fordulóra.

Jól kezdte a Vasvár is a Magyar Kupa mérkőzést a Mosonmagyaróvár ellen. Robán góljával még vezetett is a vasi együttes, de végül győzött a nagyobb rutinnal felvértezett vendég alakulat. Így Szalka triplájára valamint Veress és Laki duplájára építő Óváriak magabiztos győzelemmel abszolválták a feladatot.

Gyöngyösi AK – Szombathelyi Haladás 0-3 (0-0)

Haladás: Rózsa – Tóth M. (Habovda), Jancsó, Németh Milán, Bosjnak – Nyári (Szekér), Németh Márió – Kiss B., Medgyes, Gaál (Eszlátyi) – Novák

Gólszerző: Medgyes, Németh Márió, Novák.

 

Club Valnut Nádasd FC – Soroksár FC 0-9 (0-4)

Nádasd: Rejtli – Varga, Pálmai, Urbán (Gorza), Zsoltás (Németh M.), Kalamár, Meskó M., Tuboly, Horváth A. (Marton), Csenterics, Meskó E.

Gólszerző: Pölöskei 3, Lipcsei, Farkas II B., Csernik, Huszák, Pál, Ladányi.

 

Csörnöcgyöngye-Vasvár – Credobus Mosonmagyaróvár 1-9 (1-3)

Vasvár: Tomanóczy – Varga A., Horváth A., Vincze K., Robán, Dávid, Réfi E. (Berta), Bakos D. (Kránicz), Bakos Cs. (Schermann), Horváth Á., Horváth P.

Gólszerző: Robán illetve Szalka 3, Veress 2, Laki 2, Kozma, Hamar.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!