Korábban nem volt még olyan alkotás Szombathelyről, amely egyszerre több helyen is látható lett volna. Az audiovizuális művek korában égetően szükségessé vált egy film, amely megmutatja, hogy miért is jó Szombathelyen élni, születni. A hosszas előkészületek és utómunkákat követően elkészült Sásdi Zsolt filmje, amelyről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

Az alkotással kapcsolatosan meghirdetett sajtótájékoztatón nemcsak a munkatársak és az alkotók, hanem a kisfilmben látható főszereplő gyerekek is részt vettek. Először Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, hogy a hivatalában eltöltött 9 év alatt folyamatosan kereste a lehetőségét a város hírnevének öregbítésének.

Sásdi Zsolt rendezésében – közel egy év alatt – végül elkészült az alkotás. Pozsár András és B. Tóth Gergely kamerái megörökítették a legfontosabb pillanatokat. A várost érintő programok és rendezvények mellett a sport is kiemelt szerepet kapott. Ráadásul a rendező elmondása alapján minden érintett résztvevő az első hívó szóra igent mondott.

A Bánhegyi lányok mellett megjelenik a filmben Király Gábor, Váradi Benedek, Sőre Péter valamint a Aligátor Vízilabda Sportegyesület, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és a Szombathely Crushers is. A rendezvények között pedig a Vasi Vasember mellett több helyszín valamint verseny is ismerős lehet. Egy biztos, ezt az alkotást mindenkinek látnia kell!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!