Csütörtök délután megvalósul egy régóta dédelgetett álom. A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület eddig is megannyi versenyt szervezett és bonyolított le – erre tökéletes példával szolgál az Aero Darts 2019 elnevezésű sorozat. Ezúttal viszont szintet lépett a vasi klub és a legifjabb korosztályt célozta meg, nem is akármilyen versennyel.

A szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola a darts fellegvára lesz egy egész délutánon keresztül. Csütörtök 14 órától lehet nevezni három kategóriában (I-VI korcsoport) – természetesen előnevezéseket is fogadtak a szervezők. Pontban 3 órától pedig három korcsoportban, három játékmódban bizonyíthatnak az ifjú titánok.

A győztesek pedig az elismerések mellett érmekkel, oklevéllel valamint értékes tárgynyereményekkel is gazdagabbak lesznek. Látva a sportág népszerűségét, szinte biztosra vehető, hogy felbukkannak a megmérettetésen olyan tehetségek is, akik hosszabb távon is meghatározó szerepet tölthetnek be a sportág életében. Akár az SZDCSE színeiben is…

Aki pedig kedvet kapott a Darts Talent Vas Megyei tehetségkutató versenyhez, mindenképpen látogasson ki a helyszínre, hiszen a komoly mérkőzések mellett kísérőporgramokból sem lesz hiány. Elég csak a 2019-es év ifjúsági Európa-bajnokát, Kovács Tamarát említeni, aki tiszteletét teszi a rendezvényen.

Ott lesz továbbá a korábbi szövetségi kapitány Ziegenhám Medárd is, akit sokan a Sport Tv szakkommentátoraként is ismerhetnek. A program része lesz továbbá egy bemutató mérkőzés, amelyet Kovács Tamara valamint a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület utánpótlás reménysége, Marton Olivér vív. Érdemes lesz tehát kilátogatni a helyszínre.

DARTS TALENT
Vas Megyei Tehetségkutató verseny

2019. szeptember 26. – 15:00
Szombathely, Bercsényi Miklós Általános Iskola

Játékmód és korcsoportok:
I-II. korcsoport: 7 kör highscore
III-IV. korcsoport: 301 szimpla, döntőben dupla kiszálló
V-VI. korcsoport: 501 szimpla, elődöntőktől dupla kiszálló
(Csak versenyengedéllyel nem rendelkező játékosok indulhatnak)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!