A dohai atlétiaki világbajnokság férfi kalapácsvető számának selejtezőjéről ITT, a Szombathelyi Dobó SE EB-bronzérmes atlétájának, Halász Bencének katari mondatairól pedig EBBEN a cikkünkben olvashattak.

Ilyen előzmények után következett a szerda esti VB döntő.

Az 1. sorozatban a lengyel W. Nowicki 76.25, az amerikai Miller 75.31 méterrel kezdett, Bence pedig 78.18 méterig repítette a szert!!! Faydek aztán Bencénél is nagyobbat dobott, eredménye 79.34 méter. Bence ezüstérmes pozícióben az 1. sorozat után!

Németh Zsolt nesteredző a dobás után azt nyilatkozta az M4Sportnak a helyszínen, hogy nagyon örül, hogy így sikerült, mindig kritikus ugyanis, hogy ki hogyan száll be a versenybe.

A 2. sorozatban Nowicki javított, 76.50 méterre dobott, Bence talán még közelebb került a 80 méterhez, de rálépett a szegélyre és a versenybíró piros zászlót emelt fel, érvénytelen kísérlet. Aztán a francia Bigot 78.06 méterre javított! Bence továbbra is a 2. helyen! Faydek pedig 80.16 méterre tornázta fel az 1. helyet érő eredményt.

A 3. sorozatban Nowicki kísérlete érvénytelen lett, akárcsak Bencéé, aki mintha 80 méter fölé vetette volna a szert, ám a sarka a szegélyen, illetve a peremen kívül ért talajt, ezért sajnos megint a piros zászló emelkedett. Továbbra is a 2. helyen!

A 3. széria után 8 kalapácsvető maradt versenyben, az aktuális sorrend: Faydek, Halász, Bigot, Henriksen, Dudarev.

A 4. sorozatban fordított sorrendben dobnak, vagyis a 8. helyen álló áll elsőként a dobókörbe. Nowicki 77 méter fölé került, s ezzel a 4. helyre jött fel. A francia Bigot 78.19 méterre javított, s ezzel megelőzte Bencét. A Dobó SE kitűnősége ebben a szériában nem dobott nagyot, a szer 73 méter környéként ért talajt, és kilépett, nem mérette le. Bence a 3. helyen zárta a sorozatot. Faydek 80.50 méterre javított.

Az 5. sorozatban Bence nem lépett ki, de a dobása 75 méter alatt ért talajt, 73.76, de miután a mögötte lévők sem javítottak, továbbra is bronzérmes helyen!

A 6. sorozatban már bronzérmesként lépett a dobókörbe Halás Bence, aki utolsóként szektoron kívülre dobta a kalapácsot. BRAVÓ, BENCE!!!

Vb: Pawel Fajdek (Lengyelország) 80.50
2. Quentin Bigot (Franciaország) 78.19
3. Halász Bence (Magyarország, Dobó SE, edzője: Németh Zsolt) 78.18
4. Nowicki (Lengyelország) 77.69
5. Kohan (Ukrajna) 77.39
6. Henriksen (Norvégia) 77.38

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!