Október 5-én Szombathelyen folytatódik a Magyar Erősember és Erősport Liga őszi versenysorozata, az I. Savaria Kupa egyéni erősemberversenynek ad otthont a vasi megyeszékhely.

A Szombathely Center parkolójában 9 versenyző részvételével rendezik azt a meghívásos pénzdíjas nemzetközi versenyt, amely a Magyar Erősember és Erő Sport Liga 2. hivatalos versenye. A Szombathelyen is egyre népszerűbb sportág szlovák, oszták és magyar színekben rajthoz álló versenyzőkat vonultat fel.

– Itt lesz Frantisek Piros, aki az idei rönknyomó világbajnokságon bronzérmet szerzett 200 kilogrammos nyomásával, nekem pedig egy nagyon jó versenyállomás a novemberi SCL könnyű súlyú egyéni világbajnokság előtt, amelyet majd Indiában rendeznek meg! Itt lesz még az ország egyik legerősebb tűzoltója, Pollák Imre és az osztrák színeket is egy rutinos versenyző fogja képviselni – tudtuk meg Gadó Andrástól aki ezúttal versenyzői mellett főszervezői minőségben is megmérettetik.

 

Az 5 versenyszám között az autóbusz-húzás, a kötéllel ülve ,,autó felhúzás”, emellett lesz vegyes versenyszám is, amelyben a magyar hagyományokhoz is visszanyúlunk, hiszen szerepet kap majd egy 100 kg-os malomkő, amelyet részfeladatként a fej fölé kell majd kinyomni a versenyzőknek. Nem mellesleg klasszikus kőgolyó-pakolással is találkozhatnak a kilátogató szurkolók. 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!