Körbejártuk már párszor a Földet hogy ráakadjunk a legextrémebb stadionokra, ahol kiemelt mérkőzéseket vagy amatőr szintű derbiket vívnak. Mostani összeállításunkban olyan helyszínre kalauzoljuk olvasóinkat, ahol mindkét típusú csatározásokat láthattak a nézők. A többi közül viszont azért lóg ki ez a stadion, mert – talán nem túlzás – az egyik legnagyobb nyomorban található.

Pakisztán amúgy sem nevezhető futball nagyhatalomnak és az országon belül a labdarúgásnál akadnak népszerűbb sportágak is. Abbotábád városáig utazunk, ahol húsz év alatt megduplázódott a lélekszám. Ha valakinek ismerős a település neve, nem véletlen. A brit James Abbott őrnagy nevét őrző városban bujkált, majd hunyt el Oszáma Bin Laden is.

A nagy szegénységből a sport jelenti az egyik kitörési pontot az itt élőknek. Azonban a városban a jégkorongcsarnok valamint a krikett stadion vonzza leginkább a nézőket és a mozogni vágyókat. Mégis akad labdarúgópálya is, amely egyre szűkösebbnek bizonyult – a befogadóképességét illetően. Ezen már javában dolgoznak is a szakemberek.

A Kunj futball stadionban már rendeztek utánpótlás mérkőzéseket és évadnyitó felkészülési tornákat is. Az elhelyezkedése pedig egyszerre látványos és elszomorító. A domboldalon található bádogházak tövében áll a pálya, amely mérkőzések napjain zsúfolásig megtelnek. A képeken jól látszik, hogy miért volt szükség a bővítésre valamint az is, hogy mi a varázsa ennek a helyszínnek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!