Szombathelyen folytatódott a Magyar Erősember és Erősport Liga őszi versenysorozata, az I. Savaria Kupa egyéni erősemberverseny.

A Szombathely Center parkolójában 9 versenyző részvételével rendezték azt a meghívásos pénzdíjas nemzetközi versenyt, amely a Magyar Erősember és Erő Sport Liga 2. hivatalos versenye volt. A Szombathelyen is egyre népszerűbb sportág szlovák, oszták és magyar színekben rajthoz álló versenyzőkat vonultatott fel.

A versenyhez a Szombathelyi Kötélugró Klub fiatal kiválóságai adták meg az alaphangot.

 

A Király Gábornak öltözött figurának sajnos kapura nem lehetett lőni, ám fotózkodni  lehetett vele.

 

 

 

 

A Magyar Erősember és Erő Sport Liga által rendezett celldömölki csapat Európa Kupa után Szombathelyen is kijár a dícséret a közönségnek hiszen szép számmal kilátogattak és szurkoltak a versenyzőknek és tették értékessé a rendezvényt.

A helyi erősember, Gadó András szerint Szombathelyen – a támogatók jóvoltából – helye van ennek a sportágnak.

 

– Azt gondolom, egy hihetetlen pörgős versenyt sikerült a közönség elé varázsolni az 5 versenyszámmal, amelyből egyet, az autófelhúzást toronymagasan megnyertem – nyilatkozta oldalunknak Gadó András.

A versenyen egyébként a dobogós helyezésekért szoros csata ment végig Zlatner Zsolt, Nagy Címet István és Gadó András között.

 

A 3 legjobb egymást váltotta a pillanatnyi rangsorban a versenyszámok között és a végső sorrend a klasszikus utolsó versenyszámnál, a kőgolyópakolásnál dőlt el.

 

 

 

I. SAVARIA KUPA NEMZETKÖZI ERŐSEMBER VERSENY VÉGEREDMÉNYE :
1. Zlatner Zsolt (Szlovákia), 2. Gadó András (Magyarország), 3. Nagy Cimet István (Szlovákia).

Gadó Andrástól még megtudtuk, hogy ebben az évben még egy verseny van hátra számára, ez pedig nem akárhol, hanem Indiában lesz, ott képviseli Magyarországot az SCL szervezet könnyű súlyú egyéni világbajnokságán.

Hajrá, Andris!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!