Évek óta kiemelt mérkőzésnek számít az élvonalbeli futsal bajnokságban a Haladás-Nyírgyulaj összecsapás. A két gárda jelenleg is az első osztály meghatározó együttesének számít és szereplésük is ezt támasztja alá. Hétfő este, hogy mely együttes van jobb formában, hiszen a hét első napján a Haladás Sportkomplexumban találkoznak a csapatok.

A szombathelyiek a szezonnyitó mérkőzésen a címvédő otthonában szenvedett vereséget. Azóta viszont kivétel nélkül minden összecsapását megnyerte, így joggal reménykedhetnek a szurkolók. A Ferencváros, a Veszprém és a Dunaferr is rangadónak számított ezek közül. Talán egyedül a Kecskemét elleni mérkőzés volt könnyű a sorozatból.

A megszerezhető 15 pontból 13 egységet gyűjtött be a nyírségi együttes. Némiképp meglepetésre a Kecskemét csapatával csak 2-2-re futotta a Nyírgyulajnak, a győzelmeit pedig jobbára a tabella végén álló csapatok ellen gyűjtögette. Az igazi erőpróbára hétfőn kerül sor. Amennyiben győz a Haladás, úgy előrelép a tabella második helyére.

Aki pedig szereti a futsalt, azok számára jó hír, hogy nem kell csak egyetlen mérkőzéssel beérniük. Hétfő este ugyanis nemcsak az élvonalbeli, hanem a fakócsapat, az NB II.- Nyugati csoportjában érdekelt Haladás II. is pályára lép. Az ellenfél az a PTE PEAC lesz, amely egy győzelemmel és három vereséggel jelenleg a tabella 7. helyén áll.

Haladás VSE – Nyírgyulaj KSE
2019. október 7. – 18:30

Haladás VSE II. – PTE PEAC R-Bus
2019. október 7. – 20:30

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!