Elégedettek és büszkék a Stuttgartban zajló olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokság szervezői, mert péntektől hétfőig több mint 50 ezren tekintették meg a helyszínen a selejtezőket.

    Alfons Hölzl, a Német Torna Szövetség elnöke úgy fogalmazott, rendkívül elégedettek az eddigi érdeklődéssel, és a következő néhány napban is hasonló nézőszámra számítanak, hiszen szerdától vasárnapig minden bizonnyal telt ház lesz a Hanns-Martin-Schleyer Csarnokban.
“A hozzáértő és sportszerű stuttgarti nézők az egyedülálló hangulattal ösztönzik a sportolókat, és lenyűgöző képet festenek a sportágról” – nyilatkozta.
Az elnök hozzátette, a pozitívumok sorát gyarapítja, hogy a német férfi és női válogatott is olimpiai kvótát szerzett a selejtezőben.
Wolfgang Drexler, a Sváb Torna Szövetség elnöke elmondta, számos pozitív visszajelzést kaptak a résztvevő tornászoktól a szervezés és a lebonyolítás kapcsán.
Hozzátette, a torna-világbajnokságok történetének legszebb, és minden idők technikailag leginnovatívabb érmeit adják át a dobogósoknak. A medálok rendkívüli formatervezésűek, mozgatás közben világítanak, a szalagok újrahasznosított műanyag-palackokból készültek.
A világbajnokság szerdán (ma) kora délután a férfi csapatverseny döntőjével folytatódik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!