A legnehezebb mérkőzésre került sor a magyar női U17-es labdarúgó válogatottnak kedden, a déli órákban. Schumi Dorottya tanítványai már továbbjutó helyről futott neki a mérkőzésnek, a nála jóval esélyesebbnek tartott Lengyelországgal szemben. A kiváló játék meghozta a kívánt hatást és kapott gól nélkül végzett nemzeti csapatunk az élen.

Hiába kezdte nagyobb elánnal a vendég együttes a mérkőzést, igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. Ezzel szemben a magyarok Siber, majd Lovász révén veszélyeztettek. Pápai pedig a vezetést is megszerezhette volna, de ziccerben rontott. Ezután rendezték a sorokat a csapatok, így kevés akciót dolgoztak ki a felek – ez dicséret a védekezésre nézve.

A szünet után szintén a lengyelek voltak aktívabbak, azonban a vezetést a magyarok szerezték meg. Savanya beadását követően Bokor csapott le a labdára és lőtt a kapuba. Néhány perccel később pedig már a saját kapuja előtt mentett nagy helyzetben. Nagyon iparkodtak a vendégek a hátralévő időben, de nem sikerült felavatni a magyar hálót.

Ez a győzelem a továbbjutás mellett csoportelsőséget is ért. Veretlenül, kapott gól nélkül jutott a magyar női U17-es válogatott az Eb-selejtező elitkörébe. Ez a helyezés a novemberi sorsolásnál kedvező pozíciót is jelent nemzeti csapatunknak.

– Nagyon jó, szervezett játékot mutattunk. A mérkőzésen végig azt hozták a lányok, amit megbeszéltünk, szívvel-lélekkel futballoztak. Jó volt, hogy ilyen minőségű pályán játszhattunk és az utolsó mérkőzésen nagyon sokat számított a buzdítás a lelátóról. Nem sokszor játszottak még a lányok ilyen környezetben, ez egy plusz motivációt jelentett a csapatnak. Ebben a meccsben volt már igazán a futball, sokat jelent, hogy erős csapatot tudtunk legyőzni, az ilyen találkozók segítik leginkább a fejlődést – nyilatkozta Schumi Dorottya vezetőedző a lefújást követően az MLSZ hivatalos oldalának.

Magyarország U17 – Lengyelország U17 1-0 (0-0)

Magyaroszág: Borók – Vida, Németh D., Sain, Vígh – Siber, Bokor, Mészáros (Csizmadia), Savanya, Lovász (Antalicz) – Pápai
Szövetségi kapitány: Schumi Dorottya

Gólszerző: Bokor

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!