Kedd este megkezdődött az Alpok Adria Kupa 2019/2020-as szezonja is. A címvédő Egis Körmend az első csoportmérkőzését Szlovéniában vívta, azonban nagy meglepetéseket tartogatott a találkozó. Az idei évben ugyanis ezt a kupaszereplést a fiatalok fejlődésére áldozza a csapat vezetősége, ezzel nagyobb lehetőséget adva az utánpótláskorú játékosoknak is.

A piros-feketék keretében a frissen érkezett tehetségek mellett csak néhány húzónevet találtak a szurkolók, Németh, Oroszi vagy épp Durázi személyében. Ez pedig megmutatkozott rögtön a találkozó elején, hiszen a vendégek rendkívül megilletődötten játszottak. A házigazda pedig minden egyes megingást könyörtelenül büntetett.

A második negyedben aztán felvette a kesztyűt a vasi alakulat és megkezdte a felzárkózást. A szünet előtt azonban még megrázta magát a KK Sencur, így lényegében húsz percnyi játék után eldőlt a találkozó. A fordulás után tovább növelte előnyét a szlovén alakulat, így az utolsó játékrész előtt már harminchárom pont volt a különbség.

Az utolsó felvonásra aztán kiengedett a házigazda és vérszemet is kaptak a körmendi fiatalok, mert a végére lefaragták a hátrányukat, de a szlovének győzelme nem forgott veszélyben. Patai Benjamin együttese így vereséggel kezdte meg a szereplést az Alpok-Adria Kupában.

KK Sencur – Egis Körmend 88-68 (34-13, 22-17, 24-17, 8-21)

Körmend: Németh 27/6, Kiss B. 5/3, Oroszi 6/3, Durázi 10/3, Filipovic 5/3
Csere: Takács 7/3, Érsek 6/6, Martinez 2, Kiss M. -, Clemens -, Kelechi -.
Edző: Patai Benjamin

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!