Hosszú évek óta kiemelt mérkőzésnek számít a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokságban a Körmend és a Szolnok összecsapása. A két csapat több bajnoki címmel és kupagyőzelemmel büszkélkedhet, a nyáron viszont mindkét gárda kerete átalakult. A szombat délutáni mérkőzésen kis túlzással csak a Körmend volt pályán, amely felmosta a pályát a Tisza-parti alakulattal.

Varnado-homállyal kezdődött a találkozó, majd a kemény védekezéssel sikerült megzavarni a szolnoki kosarasokat, mert valamivel több mint két perc alatt már 10 pontot szerzett a vasi alakulat. Oroszi triplája után jött is az időkérés. Rendezte a sorait a Tisza-parti együttes, de ez csak ahhoz volt elegendő, hogy lőtávolon belül maradjanak. A képet viszont árnyalta, hogy Németh Ákos az utolsó másodpercben szórt egy trojkát. (33-18)

A folytatásban kissé idegesen játszottak a felek. Nehezen születtek a kosarak. Ebből a Körmend ébredt előbb és tovább növelte előnyét. A játékrész közepén már joggal zúgott a “húsz, húsz” rigmus a hazai táborból. A szünet előtt még kozmetikázott az eredményen a Szolnok, de magabiztos volt így is a vasi előny két negyednyi játék után. (47-30)

A szünetben nagyon fogadkoztak a szolnoki kosarasok, azonban a hazaiak gyorsan letörték a vendégek lelkesedését. Kintről és a palánk közeléből is jól céloztak, bontották meg a Tisza-parti együttes védekezését. Saját palánkja alatt pedig jól működött a csapdázás, így gyorsan elérték a harminc pontos különbséget Ferenczék, amit a szurkolók vastapssal honoráltak.

A záró negyedre már csak az maradt kérdés, hogy mennyivel nyernek a körmendi kosarasok. A Szolnok még egy huszáros hajrába kezdtek, de Matthias Zollner által pályára küldött fiatalok jól állták a sarat. Ráadásul minden pályára lépő körmendi játékos szerzett pontot. Ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a rangadót a vasi együttes

Egis Körmend – Szolnoki Olaj KK 89-60

Körmend: Turner 10, Edwards 16/3, Oroszi 3/3, Varnado 11/6, Keller 10
Csere: Taylor 12, Németh Á. 9/3, Kastrati 7/3, Durázi 4, Filipovic 3, Ferencz 2, Takács 2.

Szolnok legeredményesebb játékosai: Jones 22/6, Tucker 16/6, Krstic 8/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!