Oroszország szibériai területén találkozott a birkózó sportág színe-java. Jakutföld fővárosában, Jakutszkban már 12. alkalommal rendezték meg a Dmitri Korkin emlékversenyt. Az egykori kiváló edző nevét viselő tornára magyar versenyzők is érkeztek. A szombathelyi színeket Ligeti Dániel valamint Veréb István képviselte.

Utóbbi a 92 kilogrammosok mezőnyében indult, azonban hiába kezdett jól, sajnos elveszítette első mérkőzését és ezzel búcsúzni kényszerült. A folytatásban a nehézsúlyú birkózón volt a sor. Ligeti Dániel olyan ellenfelekkel került össze, akik korábban alaposan kiszúrtak a szombathelyi versenyzővel. Ezúttal viszont alaposan kitett magáért.

Négy orosz versenyzőt múlt felül, ráadásul a negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben is olyan riválisokat győzött le pontozással, akiket korábban nem sikerült. Végül teljesen megérdemelten végzett az első helyen és állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Az elismerés, az érem és a dicsőség mellé ötezer dollár pénzdíjat is kapott a vasi birkózó. Ezúton is gratulálunk a vasi különítménynek!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!