Nem igazán kezdte jól a mérkőzést a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. A Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia elleni női amatőr élvonalbeli bajnokin gyorsan hátrányba kerültek. A vasi lányok leginkább saját palánkja alól kapta a pontokat. Hiába kért időt Szabó László, úgy tűnt, gyorsan meglép a fővárosi alakulat.

Szabó-Haklits Zsuzsa azonban kiváló formában tért vissza. Két triplával jelezte, hogy a SzoESE nem adja könnyen magát. S bár mindkét csapat rendkívül sok pontot dobott, a házigazdánál maradt az előny. A folytatásban is könnyű kosarakat kapott a szombathelyi csapat. A támadó lepattanók terén jól állt a fővárosi együttes, ennek köszönhetően második szándékból szorgalmasan gyűjtötték a pontokat.

A nagyszünetben közel tíz pontos volt a fórja a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémiának. A fordulás után viszont újult erővel lépett pályára a SzoESE. Szabó-Haklits Zsuzsa pedig társakra talált. Jakubovics előkészítésből, Sándor lepattanózásból, Balogh és Mezősi Anna pedig pontgyártásból vette ki alaposan a részét, ezzel ismét nyílttá téve a találkozót.

Az utolsó negyed kezdetésre csak 1 egységgel állt jobban a fővárosi alakulat. A kritikus pillanatban mindig volt vasi oldalon, aki betalált, ez pedig morálisan padlóra küldte a házigazdát. Három perccel a vége előtt pedig már magabiztos előnyre tett szert a SzoESE, amit a végéig sikerült megőriznie. Óriási küzdőszellemmel, megérdemelt győzelmet arattak a vasi kosarasok.

Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia – SzoESE 92-96 (33-26, 24-22, 16-24, 19-24)

SzoESE: Jakubovics 13/3, Püspöki 8, Balogh V. 15, Szabó-Haklits 33/21, Plózer 6.
Csere: Mezősi 11, Sándor 8, Feigl 2, Koltay -, Soós -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!