Hosszú hónapok kemény munkájával jutott a legjobbak közé Tóth Árpád erőemelő. A gencsi sportolóról korábban készített interjúnkból kiderült, hogy labdarúgás után váltott egy meredeket a versenyző. Mészáros Tibor erőemelő világbajnok karolta fel és készítette fel az Austrian Openre, amelyet végül megnyert a vasi fiatalember.

A hétvégén Horvátország felé vette az irányt, ahol a Balkán Kupa 2019 elnevezésű versenyt rendezték meg. A seregszemlének Zadar városa adott otthont, ahová a sportág kiválóságai érkeztek. Tóth Árpád egy kemény felkészülési időszakot követően az eredményes versenyzést tűzte ki célul. Talán még Ő sem gondolta, hogy fényes sikert fog aratni.

– Nagyon impozáns helyszínen rendeztek meg egy színvonalas versenyt. Valóban komoly megmérettetés várt rám, hiszen több nemzet versenyzői vettek részt a megmérettetésen. A hangulatra sem lehetett panaszunk, végig buzdítottak bennünket a szurkolók. Ráadásul sikerült megnyernem a versenyt, aminek nagyon örülök – árulta el Tóth Árpád.

A gencsi erőemelő 112 kilós testsúllyal mérlegelt, így a -125 kg súlycsoportban indult. Az erőemelő felhúzás számában a 255 kg, majd a 260 kg fogást hibátlanul teljesítette. A 262,5 kilós teljesítményt viszont az ítészek nem adták meg, azonban a második fogásnál elért eredmény is elegendő volt a sikerhez, ami ráadásul egyéni csúcs az erőemelőnek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!