A nyáron kinevezett trénert korán menesztették Kisvárdáról. Vasile Miriuta érkezése és távozása is hullámokat kavart, hiszen nem találtak a szurkolók elfogadható magyarázatot. Főleg az utóbbi esetben érthetetlen a menesztése, hiszen a Kisvárda stabil középcsapatként jelenleg a 6. helyen áll. A csendet maga a tréner törte meg, aki a Digi Sportnak adott exkluzív interjút. Míg a csapat hivatalos közleményében a felek különböző elképzelésbeli különbségekre vezette vissza a szakítás okait, addig Miriuta jobban megvilágosította az okokat:

„Ilyen még sosem történt velem Romániában. Az Újpest elleni mérkőzés szünetében Gheorghe Grozavnak adtam taktikai utasításokat, amikor észrevettem, hogy valaki kiabál az öltözőben. Úgy gondolom, hogy ez az én feladatom. A csapat tulajdonosa volt, vitatkozott valakivel. Visszamentem az öltözőbe és megkérdeztem Révész Attilától, hogy pénzt hozott-e a srácoknak” – mondta Miriuta László.

„Megkértem, hogy hagyja el az öltözőt, mert rajtam és a játékosokon kívül senkinek nincs ott a helye. Azt mondta, hogy rendben, ezt követően viszont csak e-mailen keresztül kommunikáltunk. Az utolsó mérkőzésemen egy testőrt állítottam az öltözőajtó elé, és azt mondtam neki, hogy még az anyámat se engedje be. Másnap hívtak a klubtól, hogy nem folytathatom a munkát…”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!