A hosszú út, a nagyobb nemzetközi rutin és a hazai pálya is a dán csapat mellett szólt a találkozót megelőzöen, azonban a feldobás után fej-fej mellett haladtak a felek. Aztán megrázta magát a Körmend és hét ponttal léptek meg Ferenczék. Ezt követően viszont elkapta a fonalat a házigazda és valóságos triplaesőt zúdítottak a vendégekre.

Jött is az időkérés, azonban hiába, mert a “medvék” támadásban és védekezésben is jobban domináltak. A második negyedben aztán magára talált a vasi együttes és Ferencz triplája valamint Varnado duplájával megkezdte felzárkózást a Körmend. Nagyon jól sikerült ez a roham és több mint típ pontos hátrányból állt fel Matthias Zollner csapata. A szünetben csak négy egységgel volt előrébb a dán alakulat.

A fordulás után Diouf és Ongwae pontjaival ismét úgy tűnt, hogy meglép a Bakken Bears, azonban szerkezetet váltott a Körmend és ez megzavarta a házigazdát. Varnado nagyon élt a palánk alatt és Edwards is pontosabban célzott. Fontos változás volt, hogy a védekezése is ütőképesebb volt a vendég csapatnak, ezzel lőtávolon belül maradtak a záró felvonás előtt.

Óriási Körmend roham indította a negyedik negyedet. A 10-0-ás repesztés után felváltva estek a kosarak, de hosszú idő után állandósulni látszott a vasi vezetés. A hajrára nagy rohanásba kezdtek a csapatok, ezzel együtt megnőttek a hibák száma is. Az idegek harcát és ezzel együtt a mérkőzést a Körmend nyerte – teljesen megérdemelten.

Bakken Bears – Egis Körmend 81-87 (25-17, 19-23, 19-17, 18-30)

Körmend: Turner 11, Edwards 17/6, Oroszi 3/3, Varnado 23/6, Keller 5/3.
Csere: Kastrati 12/3, Ferencz 9/9, Taylor 6, Németh Á. 1, Durázi -, Filipovic -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Bakken Bears legjobb dobói: Ongwae 19/9, Diouf 14/3, Evans 11/3

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!