Kiváló mérkőzésen, vert állásból fordított és nyert az Egis Körmend együttese a FIBA Europe Cup első fordulójában. A Bakken Bears otthonában óriási csata végén 81-87-re győzedelmeskedtek a Rába-parti kosarasok. A sikerben elévülhetetlen érdemeket szerzett Varnado és Edwards, akik az utolsó negyedben félelmetes tempót diktáltak.

Ez a siker pedig jókora önbizalmat adhatott a körmendi játékosok számára, akikre szombaton már új feladat vár. A férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság 5. fordulójában Pécsre látogatnak Ferencz Csabáék. A baranyai megyeszékhely sok csapat számára bevehetetlen erődként tornyosul. A legutóbbi bajnokság során csak az elődöntő második mérkőzésén tudott nyerni a Körmend Pécsett.

Csirke Ferenc együttese a Bratislava ellen egyetlen pontos vereséget szenvedett a nemzetközi kupaszereplés során. Így biztosan újult erővel készülnek a szombati derbire. Ráadásul a Pécsi VSK (3-0) szintén hibátlan mérleggel állnak a fordulót megelőzően, igaz egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a Körmend (4-0). A játéknap végén pedig kiderül, hogy mely csapat őrizheti tovább 100%-os mérlegét.

Pécsi VSK – Egis Körmend
2019. október 26. – 18:00
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!