A spanyol labdarúgó bajnokságban a 11. fordulót rendezik meg ezen a héten, a hétközi megmérettetést pedig a tegnapi során két mérkőzéssel kezdték meg a csapatok, a Barcelona gálázott hazai pályán a Valladolid ellen, az Atletico Madrid viszont megint pontokat veszített, ezúttal az Alaves otthonában. 

A katalánok ezzel a győzelmükkel egy meccsel kevesebbet játszva is az élre álltak a tabellán, igaz a második helyen álló Granada csak holnap lét pályára a Getafe ellen, míg a Real Madrid a mai nap során fogadja majd a Leganest. Rangadót is rendeznek ebben a játékkörben, bár nem a két csapat tabellán elfoglalt helye predesztinálja ezt az összecsapást rangadónak, hisz a 12. helyen álló Valencia az 5. helyen tanyázó Sevillát fogadja.

Egy érdekes statisztikai adat is napvilágra került, az elmúlt 5 szezon adatait vizsgálva Lionel Messi, a tegnapi szabadrúgás góljával már 20. alkalommal volt eredményes pontrúgásból, ezzel nemhogy játékosokat, de csapatokat is toronymagasan megelőz.

A legtöbb közvetlen szabadrúgásgól az elmúlt 5 évben:
Messi 20
Juventus 15
AS Roma 13
PSG 13
Lyon 13
Bologna 12

Elképesztő tehát az argentin zseni ezen statisztikája is, ráadásul tegnap a két gólja mellett két asszisztot is kiosztott.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!