Kemény felkészülést követően kelt útra a vasi delegáció, hogy részt vegyenek a Junior korú valamint az U23-asok súlyemelő Európa-bajnokságán. Márkus Erzsébet korábban már Bazsó Biankával járt 2011-ben Bukarestben, így nem ismeretlen közegbe érkezett tanítványaival. A hosszú út után mindhárom versenyző próbált egyéni csúccsal kirukkolni.

Először a 18 éves Boros Viktória következett, aki a 81 kilogrammosok mezőnyében indult. Szakításban háro hibátlan gyakorlatot mutatott be, ráadásul a 91 kg nemcsak egyéni csúcsot, hanem ezüstérmet is jelentett. A lökésben elért 106 kilogramm negyedik helyet ért és összetettben is ugyanezt a pozíciót vívta ki magának.

Polgár Mirjam az U23-as kategóriában, de szintén a 81 kilogrammosok mezőnyében bizonyíthatott. A szombathelyi versenyző három-három hibátlan fogással rukkolt ki. Lökésben elért 107 kilogrammos teljesítmény második helyet jelentette számára. Szakításban és összetettben végül a negyedik pozícióban fejezte be a versenyzést.

A zárónapon Gyürüs Barbarán volt a sor. A Haladás súlyemelője az U23-asok +87 kilogrammos kategóriájában szerepelt. A szakításban 84 és a lökésben 102 kilós teljesítmény egyformán a nyolcadik helyre volt elegendő. A 186 kilogrammos összetett eredmény pedig a kilencedik pozíciót jelentette a versenyzőnek. Elmondható tehát, hogy Szombathelyen kiváló műhelymunka folyik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!