A szombathelyi Agrobio Classic Kick-box Club színeiben készülő master versenyző, Csejtey Gábor is kivívta a részvétel jogát, így a magyar válogatott színeiben utazhatott csapatával a 2019. október 19. és 27. között megrendezett kick-box világbajnokságra, amelynek Bosznia-Hercegovina adott otthont. A vb-n 58 ország kick-box sportolói vettek részt.

Csejtey Gábor felkészülése remekül sikerült, kiváló formában várta a küzdelmeket. Sajnos a világverseny előtt vesegörcs lépett fel nála és kórházi kezelésre szorult, azonban a rutinos bunyós vállalta a szerda délutáni küzdelmet spanyol ellenfelével. A nem várt egészségügyi probléma azonban rányomta a mérkőzésre a bélyegét.

A szombathelyi versenyző taktikusan kezdett és ennek megfelelően Csejtey Gábor a mérkőzés nagy részében vezetett Garcia ellen. Sajnos az utolsó másodpercekben a vasi bunyós elvesztette előnyét és a hajrában ellenfele a maga javára fordította az összecsapást. Csejtey így a master class korosztály, 74kg light-contact kategóriában 5. helyen végzett.

Mayer Gábor, vezetőedző és egyesületi elnök: Zsebünkben érezhettük már a mérkőzést, de beigazolódott, amit edzéseken is szoktam mondani. Egy menet az 120 másodpercig tart. Végig koncentráltnak kell maradni. Végig kell küzdeni. Csejtey Gábor teljesítményével elégedett vagyok. Az egyik fő célja, a magyar bajnoki cím sikerült. A nagyobb nemzetközi siker majd jövőre az Európa-bajnokságon lehetséges. Furcsa kimondani, de Gabinak még több meccsre és rutinra van szüksége.

(címlapképünk illusztráció)