Ha a papírformát nézzük, akkor kötelező győzelmet kellett aratnia az Egis Körmend együttesének a férfi kosárlabda bajnokság 6. fordulójában. A veretlenségét egy hete Pécsett elveszítő piros-feketék saját otthonukban fogadták a Szeged csapatát. A győzelem mellett azonban a mutatott játékkal is próbált emlékezeteset alkotni a házigazda.

Hiába a nagy elvárás és a hétközi kupagyőzelem, nem tudott meglépni ellenfelétől a Körmend. Hiába dobtak jól a vasi kosarasok, a vendégeknél sem hiányzott a pontosság. Krapic és Asbury hatékony játékának köszönhetően az első negyedet meg is nyerték a vendégek. Ekkor még úgy tűnt, hogy a találkozó vége is szoros lehet.

A folytatásban is a Szedeák akarata érvényesült. Bár támadásban jól muzsikált a Körmend, de a védekezés terén akadtak problémák, amit jól kihasznált az alföldi alakulat. Majd jött Ferencz Csaba és csapatkapitányhoz méltó módon hintett egy triplát, ezzel pedig fordított a vasi együttes és a negyed végéig növelni is tudta előnyét.

A szünet után kissé beragadt a Szeged, míg a Körmend oldalán mindig akadt valaki, aki átsegítette a csapatot a holtponton. Míg hazaiaknál 15 hárompontos talált célba, addig vendég oldalon csak 6, így pedig tovább nőtt a felek közti különbség. A záró negyed előtt magabiztos 14 pontos fórral állt Matthias Zollner együttese.

Az utolsó tíz percben mindent megpróbált a Szeged, azonban nem volt meg a kellő tűzerő és pontosság. Az utolsó percekre a fiatal körmendi kosarasok is lehetőséget kaptak, akik meghálálták a vezetőedző bizalmát. Ha kissé nehezen is indult be a vasiak szekere, a végére egyértelmű volt, hogy ezen az estén a piros-feketék minden szempontból felülkerekedtek ellenfelükön.

Egis Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák 96-84 (24-26, 23-14, 27-20, 22-24)

Egis Körmend: Turner 16/9, Edwards 11/9, Ferencz 9/9, Varnado 19/9, Taylor 15. Cserék: Kastrati 10/6, Németh 4, Kiss -, Durázi 7, Takács 5/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!