A válogatott mérkőzések miatt kéthetes szünet ért véget a napokban. Ekkor folytatódott ugyanis az élvonalbeli férfi futsal bajnokság. A 8. fordulóban a Haladás VSE ellenfele az Aramis SE gárdája volt. A vasi zöld-fehéreknek volt miért felszívnia magát, hiszen a kiváló menetelés végén csak döntetlenre végeztek a Csömör otthonában.

Azonban kár volt aggódnia a szurkolóknak, mert rögtön a kezdést követően nekiesett ellenfelének a Haladás. Az eredményre sem kellett sokat várni, hiszen néhány másodperc után az ifjú Gerencsér talált a hálóba. A vezetés tudatába sokkal magabiztosabb volt a házigazda alakulat, míg a vendégek kapkodtak, emiatt pontatlanabb volt a játékuk is.

Ráadásul Martinez is elkapta a fonalat és a 8. percben megduplázta a szombathelyiek előnyét. Remek csapatjátéknak tapsolhatott a közönség, amely megtöltötte ezúttal is a Rohonci úti Sportkomplexum csarnokát. A szünet előtt még Martinez gondoskodott arról, hogy még biztosabb legyen a Haladás vezetése.

A fordulás után sem vett vissza a tempóból a vasi alakulat. Formás akciókat vezettek a szombathelyiek, többször kellett a vendégek kapusának bravúrokat bemutatnia. A 23. perc végén azonban Soós ismét kapitulált, ekkor a csapatkapitány Horváth Péter is feliratkozott a góllövőlistára. A biztos vezetés tudatában Juanra mesternek lehetősége volt több játékosának is lehetőséget adni.

A vége előtt három perccel a házi gólfelelős Dróth Zoltán állította be az 5-0-ás végeredményt. Bár az Aramis kemény ellenfélnek bizonyult, de a mutatott játék alapján megérdemelt a Haladás ilyen arányú győzelme. Sikerével növelte előnyét a második helyen álló vasi együttes üldözőivel szemben, míg az Aramis maradt a hetedik helyen.

Haladás VSE – Aramis SE 5-0 (3-0)

Haladás: Sásdi – Michel Melo, Gerencsér, Vas, Martinez.
Csere: Gyimesi, Alasztics (kapusok) – Hajmási, Horváth P., Simic, Sipos G., Dróth, Péter Á., Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Martinez 2, Gerencsér, Horváth P., Dróth.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!