Csak néhány nap telt el, hogy a Hungast Haladás megszorongatta a bajnoki címre esélyes Békéscsaba együttesét. A vasi alakulatban továbbra is több sérült akadt, így ugyanazzal a kerettel nevezte tanítványait Leiszt Máté a Vasas elleni Magyar Kupa mérkőzésre, mint tette azt szombaton. A nyolcaddöntő párharca két mérkőzésből áll.

Rendkívül szívósan és jól kezdte a mérkőzést a Hungast Haladás. Hiába akadt a vendégek csapatában több válogatott és légiós, fej-fej mellett haladtak a felek. Gluszak edző időkéréssel próbálta megzavarni a hazaik játékát, azonban hiába minden, mert öldöklő csatában megszerezte a vezetést a szombathelyi alakulat (27-25).

A második játszmában szinte lekopírozták a csapatok az előző percek forgatókönyvét. Hol az egyik, hol a másik együttes állt jobban. A Haladás leginkább a nyitásfogadások és sáncmunka terén alkotott kimagaslót. Ennek kis híján meg is lett az eredménye, de győzött a nagyobb rutin és ha csak kínkeservesen is, egyenlített a Vasas félórányi játékidő után (27-29).

A folytatásban kissé alábbhagyott a zöld-fehérek lendülete. Ekkor Leiszt Máté próbált frissíteni és időt kérni, hogy rendet tegyen tanítványai fejében. Bár lépéshátrányban játszott a Haladás, mégis mindent megtettek azért, hogy ismét szettelőnybe kerüljenek. Végül a Vasas által összeszorgoskodott előnyét megőrizte a szett végéig (19-25).

Ezt követően már a fáradtság jelei ütköztek ki a vasi együttesen. A Vasas pedig minden megingást büntetett, így gyorsan meglógott a fővárosi csapat. Még egy kósza fellángolása volt ebben a játszmában is Vacsiéknak, de már nem tudtak olyan hőfokon égni, mint korábban, így 3-1 arányban veszítették el a mérkőzést (10-25).

Leiszt Máté vezetőedző keze munkája láthatóan beérett. A nyáron újjáépült csapat egyre jobb játékkal rukkol ki és a komoly anyagi bázissal rendelkező riválisokat rendre megszorítja. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára november 12-én kerül sor a Vasas csarnokában.

Hungast Haladás – Vasas Óbuda 1-3 (25, -27, -19, -10)

Haladás: Lescay, Wallner, Vacsi, Miranda, Csóka, Császár.
Libero: Lojen, Zoltán.
Csere: Pickering, Marton, Péteri, Németh T.
Vezetőedző: Leiszt Máté

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!