Beigazolódott, amitől sokan tartottak. Nevezetesen hiába állt a FIBA Europe Cup H-csoportjának élén az Egis Körmend, míg aktuális ellenfele volt a sereghajtó, nagyon is komolyan kellett vennie Ferenczéknek ezt a találkozót. A vendég Kataja ugyanis mindent megpróbált, hogy továbbjutási esélyeit életben tartsa, ennek szellemében kezdték is a mérkőzést.

Bár az első pontokat Edwards szerezte, ezután egy 8-2-es rohamot vágtak ki a finnek. A 3. percben így nem tudott mit csinálni Matthias Zollner, gyorsan időt kért és próbált rendet tenni a fejekben. Ez nem igazán sikerült, mert támadásban és védekezésben sem muzsikált úgy a Körmend, mint korábban. Ellenben Walters hatékony palánk alatti munkájának köszönhetően őrizte előnyét a Kataja.

A gólcsendet Ferencz triplája törte meg, majd Durázi büntetőből, Németh Ákos pedi betörésből volt eredményes. Szép lassan olvadni kezdett a vendég előny, azonban kisebb hibák még így is tarkították a mérkőzést. Ennek köszönhetően csökkent a különbség a csapatok között, de a szünetre még a vendégek mehettek nyugodtabban.

Térfélcserét követően bátrabbá vált a körmendi támadójáték. Torner betörései rendre zavart okoztak és Varnado is elkapta a fonalat. A játékrész közepére már a vezetést is átvette a vasi alakulat, a vendégek viszont egyre idegesebbek voltak. Több tiszta dobást is rontottak és állandó vitába keveredtek egymással valamint a játékvezetővel.

A záró felvonásban is magabiztosan játszott a Rába-parti együttes. Hiába talált be kintről Bradley, mindig akadt valaki a hazaiak oldaláról, aki egy jó védekezéssel vagy támadással hozzá tudott járulni a végső sikerhez. Ezzel háromra nőtt a körmendi együttes győzelmeinek száma és továbbra is listavezető a H-csoportban.

Egis Körmend – Kataja Basket 81-75 (17-22, 23-21, 21-14, 20-18)

Egis Körmend: Turner 18/3, Edwards 9/3, Ferencz 9/9, Varnado 13/9, Taylor 19.
Cserék: Kastrati 6, Németh Á. 4, Durázi 3.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!