Az asztalitenisz-megmérettetésnek gyakorlatilag már hagyománya van idehaza, hiszen kilencedszer rendezik meg. Az első két viadal még Tatán volt, azóta Vas megye székhelye ad otthont a viadalnak.

A verseny szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott nyilatkozatokból idézünk.

Dr. Nemény András polgármester: mivel én is nagyon szeretek pingpozni, engem is nagy örömmel tölt el, hogy itt lehetek, ezen az immár hetedik éve megrendezett eseményen. Azt szeretném, ha mindenki megismerné Szombathelyt, hogy bárcsak mindenki jó szívvel gondolna vissza a városra, ha pár nap múlva elmegy városunkból. Szívmelengető érzés, hogy ilyen sok nemzet képviselteti magát, a kínaiak is itt vannak. Azt kívánom minden versenyzőnek, hogy nagyon izgalmas, fordulatos meccseik legyenek, a végén pedig barátságos kézfogások zárják az összecsapásokat. Igérem, hogy jövőre is, sőt, a következő 5 évben is itt lesz a verseny.

A polgármestert mi is megkérdeztük!

Lajtai Kristóf, a sportági szövetség főtitkára az idei hazai szervezésű világbajnokság sikerére emlékeztetett, majd a magas színvonalú szombathelyi szervezésre utalt, amikor kiemelte, hogy annak ellenére, hogy kedd este még a Falco vitézkedett itt, szerdán már minden asztalon megkezdődhettek a küzdelmek.

 

Somosi Miklóstól az újonnan kinevezett ifjúsági szövetségi kapitánytól megtudtuk, hogy magyar részről 15 fiú és 17 leányversenyző küzd az értékes helyzésekért.

– Ifiben 2 csapattal állunk fel, a 3. kiemelt játékostól, András Csabától pedig érmet várunk – tette hozzá.

 

Kalmár Melinda, a szervező PannonSport Kft. ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy a 2019-es esztendő az asztalitenisz éve volt, ezért is nagyon fontos, hogy visszatér évről-évre Szombathelyre ez a sportesemény.

– Szeretnek idejönni a versenyzők, az idei verseny 80 millió forint költségvetésű rendezvény és a város támogatja a 8 ezer amerikai dollár pénzdíjat kiosztó megmérettetést – fűzte hozzá a főszervező.

Ami a magyarokat illeti, harmincketten küzdenek a lehető legjobb helyezésért:

SERDÜLŐ ÉS IFJÚSÁGI MAGYAR NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, SZOMBATHELY
A magyar szereplők
Serdülő fiúk
Cseri Ádám, Huzsvár Erik, Szántosi Dávid, Lei Balázs, Balogh Bence, Kizakisz Nikolaosz, Vörös Balázs, Krebs Levente, Varga Botond, Kárpáti Ágoston, Vándor András
Ifjúsági fiúk
Both Olivér, András Csaba, Kishegyi Ákos, Újvári Máté
Serdülő leányok
Tölgyes Dorottya, Volentics Anna, Molnár Kendra, Czeglédi Dorka, Tanács Nóra, Nagy Liliána, Müller Evelin, Barcsai Sophie, Hudák Dorina, Trunger Mirella, Letanoczki Dalma, Molnár Liza
Ifjúsági Leányok
Dari Helga, Drabant Anita, Laskai Írisz, Czeglédi Szilvia, Harasztovich Fanni.