Ki gondolta volna, hogy a vasi piros-feketék együttese féltávnál az élen áll majd a FIBA Europe Cup H-csoportjában. Az eredmény azért is dicséretes, mert menet közben távozott az Egis Körmendtől Keller Ákos, azonban ennek ellenére is hozta a mérkőzéseket a vasi alakulat. Szerda este utolsó hazai találkozóját játssza majd Matthias Zollner együttese.

A negyedik fordulóban kerül sor talán a csoport két legjobb csapatának visszavágójára. A Rába-parti településre látogat a dán Bakken Bears gárdája. Az első felvonás végén a Körmend örülhetett, bár elég nehezen született meg. A dánok szinte végig vezettek, de az utolsó percekben sikerült fordítania a vasi kosarasoknak és arattak 81-87-es győzelmet.

Érdekesség, hogy a Bakken Bears azóta nem kapott ki. A FIBA Europe Cup kiírásában és a dán élvonalban is magabiztos sikereket aratott. Hazájuk bajnokságában 7 fordulót követően is veretlenek, míg az Európa-kupában a továbbjutást érő második pozíciót foglalja el. Amennyiben a Körmend nyeri az összecsapást továbbjutónak mondhatja magát.

Egis Körmend – Bakken Bears
2019. november 13. – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!