Egy váltás mindenki életében komoly változásokat rejt. Több karrier tört ketté vagy épp kapott a sportoló új lendületet. Ráadásul többen akaratuk ellenére kell, hogy csapatot váltsanak. Kemba Walker esete is emlékezetes marad, akit a Hornets választott ki még a 2011-es draft idején. Az irányító-hátvéd pedig kiváló játékkal hálálta meg mindezt.

Bár az egyéni mutatók és a játék is Walkert igazolta, mégis váltania kellett 8 évvel később. A Hornets mezében lejátszott nyolc évad alatt nemcsak meghatározó kosaras lett, hanem egyben a csapat arca is. Háromszor lépett pályára All-Star játékosként és az amerikai válogatottban is bizonyított már. Ennek ellenére a vezetőség nem adott olyan mértékű hosszabbítást, amiért érdemes lett volna aláírnia.

Ezt pedig a Boston Celtics köszönte szépen és lecsapott Walkerre, aki kiváló játékkal gyorsan új csapata szurkolóinak is belopta magát a szívükbe. Az NBA hétközi fordulójában viszont először lépett parkettre Charlotte-ban, ahol megható pillanatokból nem volt hiány. Kisfilm, álló ováció, vastaps és könnycseppek. Nem semmi… A találkozót pedig a Celtics nyerte.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!