Az előjelek sem voltak biztatóak a hazaiak számára. Varnado ugyanis betegség miatt nem állhatott Matthias Zollner rendelkezésére. Rá is nyomta bélyegét a mérkőzés nyitányára, hiszen közel három percig nem talált be az Egis Körmend, miközben a vendég alakulat hét pontot is dobott, ezzel jókora előnyre tettek szert.

Ezután viszont megrázta magát a vasi együttes és Durázi pontjaival szépen felzárkózott a házigazda. Ráadásul a védekezésük is feljavult, így még az első felvonás során előbb egalizáltak a piros-feketék, majd a vezetést is átvették. A folytatásban ismét a dánok muzsikáltak jobban, akik kiváló százalékkal dobták a triplákat.

Igazi közönségcsalogató mérkőzést játszottak a csapatok. Rengeteg kosár és szép megmozdulás mellett akadtak bosszantó hibák, így lényegében egál közeli állást mutatott legtöbbször az eredményjelző. A hajrában viszont Evans vette hátára a vendégeket és ők várták kedvezőbb helyzetből az utolsó perceket. A Körmend érezhetően idegesebb volt, így a dobásoknál is görcsösebbek voltak.

Bár Edwards kosarával még egyszer lőtávolon belülre kerültek a hazaiak, a dán játékosok keze nem remegett már meg a büntetődobások közben, így ők örülhettek a találkozó végén. Érdekesség, hogy az odavágó után a vasi településen is a vendégcsapat örülhetett, akik hat-hat ponttal múlták felül a házigazdát. Ez pedig azt is jelenti, hogy a Körmend továbbjutására még várni kell.

Egis Körmend – Bakken Bears 80-86 (25-21, 16-20, 19-19, 20-26)

Körmend: Turner 18/3, Edwards 16/6, Durázi 17/6, Ferencz 2, Taylor 14.
Csere: Kastrati 10/6, Takács 3/3, Németh Á. -, Filipovic -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!