AVUS-Metalcom Szentes 11-12 (4-3, 2-3, 2-4, 3-2 )

Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, vezette: Csanádi, Veilandics.

AVUS: Horváth A. – Ekler B. 1, Szőke Sz., Jovanovic, Turnai 1, IRMES 4, Takács J. 1. Csere: Polovic, Hajmási, Szőke B. 1, MARNITZ 3, Sági, Sebestyén, Kovács B. Edző: Matajsz Márk.

Szentes: Meixner – Kókai, NAGY M. 2, Vörös, BASARA 4, Somogyi 1, Kriszofatisz 1. Csere: Mátyók, PELLEI K. 1, Bozó, Hegedűs 1, Gergelyfi 1, Pellei F. 1. Edző: Pellei Csaba.

Ahogy ÉLŐ bejelntkezésünkben is láthatták a ráúszásnál a szentesiek hozták el a labdát.

Az aligátorok honlapjának beszámolója szerint Turnai egy szép góllal megszerezte a vezetést az AVUS számára (1-0), aztán Horváth Alex védett egy akción belül kettőt is, majd a következő támadásnál is hárított, a vasiak viszont nem hibáztak, Irmes is betalált (2-0).

 

Az exszombathelyi Basara révén, büntetőből három és fél perccel a negyed vége előtt szerezte az első gólját a Szentes. Nem sokáig maradt az egygólos különbség, mert Marnitz távolról kilőtte a jobb alsó sarkot, aztán Hegedűs gyorsan válaszolt, Gergely pedig egyenlített (3-3). Ahogy ÉLŐ bejelentkezésünkből is láthatták, Szőke Benedek révén egygólos vasi előnnyel zárult az első nyolc perc (4-3).

A második negyed első találatát Pellei Kristóf jegyezte, de Irmes is megvillant, jobbról kilőtte a jobb sarkot (5-4). A szentesiek egyenlítettek, felváltva potyogtak a gólok. Az aligátorokban ebben a periódusban Irmes tartotta a lelket. Kemény csata folyt a vízben, nem kímélték egymást a játékosok, minden labdáért megküzdöttek a fiúk. 2×8 perc után 6-6 állt a táblán.

A harmadik negyedben Pellei Frank góljával a vendégek mentek eggyel (6-7), majd Basara is betalált, rövidesen három góllal vezettek már a főleg a kapu előtt pontosabb szentesiek (6-9). Nem sokáig, mert Irmes közelről a bal sarokba helyezett (7-9). Noha a vendégek vezettek, a hazaiak kapaszkodtak, de mivel gyengén védekeztek, így nem tudtak két gólnál közelebb zárkózni. A negyed végére a játékvezetők is fura ítéleteket hoztak, sípszó utáni szentesi ütéseket például figyelmen kívül hagyták, 10-8.

A negyedik negyed elején Nagy Márton gyorsan kilőtte a bal alsót, már hárommal ment a Szentes. Ekler Bendegúz is megvillant – 9-11. Négy perc volt hátra, amikor egy újabb góllal ismét háromra nőtt a szentesi előny (9-12). A hazaiak nem adták fel, de jelentős hátrányuk miatt görcsösen, sok hibával játszottak, ekkor már semmi sem sikerült. Marnitz ugyan a hajrában még egy gyönyörű ejtéssel, majd egy büntetőből kozmetikázott az eredményen, a hátralévő hat másodpercben azonban a vendégek már nem adták ki a kezükből a labdát és a győzelmet sem, 11-12.

A meccset a pontosabban, jobban játszó szentesiek nyerték.

Az AVUS a harmadik negyedig jól játszott, aztán sajnos visszaesett a teljesítménye a szombathelyi srácoknak.

 

 

További eredmények: Kaposvár-Vasas 12-12, BVSC-Honnvéd 9-11, Eger-OSC 12-15.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!