Másfél hét leforgása alatt már harmadszor találkozott a Hungast Haladás és a Vasas Óbuda együttese. A női extraligában érdekelt csapatok ezúttal a bajnoki kiírásban mérkőztek meg, korábban a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében meccseltek egymással. Mindkét találkozó 3-1 arányú Vasas sikert hozott, így ezúttal is a piros-kékek voltak az esélyesebbek.

Ennek ellenére a fővárosi együttes hibát-hibára halmozott az első szett elején. Több rossz nyitásfogadás után fej-fej mellett haladtak a csapatok. Majd Dékány vezetésével meglógott a Vasas, amit Leiszt Máté időkéréssel sem tudott megakasztani. Csak 23-23-nál érte utol ellenfelét a Haladás, amely szettlabdához is jutott. Végül Dékány klasszisával fordított és megnyerte a játszmát a Vasas (24-26).

A második felvonás elején is egymás hibáiból éltek a csapatok, majd a dán Kjelstrup nyitásaival meglépett a Vasas. Ezúttal a Haladás időkérése megakasztotta a fővárosi együttest, de nem sikerült átlendülni a holtponton. A hajrában így tovább növelte előnyét a címvédő és ezt a játszmát könnyebben húzta be, mint az előzőt (14-25).

A harmadik szettet a Haladás kezdte jobban. Egymás után szerezték pontjaikat, annak dacára, hogy a vendégek mestere cserével és időkéréssel is próbálta megtörni a vasi lendületet. Kevés sikerrel tette, mert 21-19-ig vezettek a hazaiak, azonban a hajrában 6 pontot szerzett zsinórban a Vasas, így megnyerték a találkozót (21-25).

Hungast Haladás – Vasas Óbuda 0-3 (24, 14, 21)

Haladás: Csóka, Császár, Lescay, Wallner, Miranda, Vacsi.
Libero: Lojen
Csere: Pickering

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!