A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság utolsó előtti tavaszi fordulóját rendezték meg a hétvége során: gólzáporos találkozókat vívtak az újoncok, a címvédő pedig idegenben verte meg legfőbb üldözőjét.

Vasárnap feszült egymásnak a listavezető Celldömölk, és a forduló előtt még 2. helyezett Rum gárdája, utóbbi otthonában. A találkozó pikantériáját a rumi edző személye hordozta magában, hisz Kovács Balázs az előző szezonban a celldömölkieket irányította, és szerzett velük bajnoki címet. Az összecsapás végül a várt küzdelmet hozta, ám a második játékrész közepétől felőrölte ellenfelét a vendég gárda, amelynek köszönhetően kétszer is betaláltak, ezzel tovább növelve előnyüket az élen.

A rumiak vereségét kihasználva új első számú üldözője lett a Celldömölknek, a vépiek ugyanis egy meccsel kevesebbet játszva is ott vannak a második helyen hétvégi győzelmüknek köszönhetően, melyet Kőszegen arattak egy végtelenül izgalmas mérkőzésen. A hazai vezetést követően a 2. játékrész elején fordított a Vép, ám erre még volt válasza a kőszegieknek. A hajrához érkezve aztán ismét felpörögtek az események: a 83. percben emberhátrányba került a Kőszeg, ezt kihasználva pedig a 86. és a 92. minutumban is betalált a Vép, amellyel ha nehezen is de begyűjtötték a 3 bajnoki pontot.

Nagy verésbe futott bele hazai pályán a Bük gárdája, a hazaiak a Király SZE csapatát fogadták, és kellemes vendéglátónak bizonyultak. A vendégek rengeteg helyzetek alakítottak ki a büki kapu előtt, gyors támadásokból és pontrúgásokból egyaránt veszélyesen játszottak, ezeket a lehetőségeket pedig ezúttal remekül használták ki, ennek köszönhetően megérdemelt a nagy arányú, 6:0-ás győzelem.

A másik újonc is a 6-os szám bűvöletében volt a hétvégén, igaz a szarvaskendiek ezt kevésbé bánhatják, hisz a Lukácsháza ellenében ők rezgették meg hat alkalommal is a hálót, a vendég csapatnak csupán a szépítésre telt az erejéből egy büntetőt követően.

“Ha egyszer egy üzlet beindul” – akár ezt is mondhatják Jánosházán, hisz a múlthéten megszerzett első győzelmet követően ismét csak 3 pontot szerzett a sereghajtó, ráadásul most egy közvetlen riválist, a Csepreget sikerült két vállra fektetniük.

Zsinórban 4 döntetlent követően ezúttal győzni tudott a Szentgotthárd csapata, akik simán legyőzték a szezon elején még merészebb álmokat szövögető Egyházasrádóc együttesét.

Zsinórban 3. mérkőzését nyerte meg a Répcelaki SE gárdája, miután, ha nehezen is, de legyőzték hazai pályán a Vasvár gárdáját. A korai répcelaki vezetést követően szép fokozatosan feljebb merészkedett a Vasvár, sőt a félidő előtt egy lepattanó szabadrúgást követően egyenlített is a vendég csapat. A második játékrészben aztán hiába birtokolta többet a labdát a hazai csapat, a Vasvár sok lehetőséget dolgozott ki, de a répcelakiaknak is akadtak lehetőségeik, amelyből egyet sikerült is értékesíteniük.

Szintén egy 3 mérkőzéses sorozatot folytatva, ezúttal Körmenden szenvedett vereséget a Rábapaty együttese.

Jegyzőkönyvek, tabella

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!