Hosszabb, válogatott szünet után folytatódott a női élvonalbeli labdarúgó bajnokság, a JET-SOL Liga. A 10. fordulóban a dobogóért hajtó szombathelyiek a sereghajtó Szeged otthonába látogatott. A tabellán elfoglalt helyezések mellett a keretek erőssége is a vendégek biztos sikerét ígérte, azonban másként alakult a találkozó.

Jól kezdte a derbit a Haladás-Viktória, hiszen először Szakonyi, majd néhány perccel később Siklér is megszerezhette volna a vezetést. A ziccereket azonban kihagyta a vasi alakulat és ahogy lenni szokott jött a válasz a túloldalról. Egy jobboldalról érkezett beadásra egyszerre indult Bíró kapus és Szil, majd ütköztek a játékosok, a labda pedig a hálóban kötött ki.

A hátrányba került szombathelyieket nem fogta meg a bekapott gól és továbbra is irányították a találkozót – bár a helyzetek sorra kimaradtak. Szünet után viszont sokkolta a Szeged aktuális ellenfelét. Három perc alatt kétszer is mattolták Bíró kapust. Jelena Koprena előbb szabadrúgásból, majd pontrúgásból talált be.

A jelentős hátrány után is támadott a Viktória, azonban Szakonyi és Öreg ziccerét is fogta Skoric kapus. Az utolsó percben aztán sikerült a szépítés. Szép labdajáratás végén Szakonyi készítette le a játékszert, Fördős pedig 15 méterről tekert a kapuba, ezzel kialakítva a 3-1-es végeredményt, ami sajnos meglepetésnek számít.

A szombathelyiek korábban legyőzték az MTK-t és pontot raboltak a Ferencváros ellen, azóta viszont megtört a Haladás-Viktória lendülete. Az Astra ellen 2-2 játszottak a vasi lányok, a kiesőhelyeken lévő Szeged és Kelen ellen viszont vereséget szenvedtek. Így jelenleg a 4. helyen áll a vasi alakulat 4 ponttal az MTK mögött és 2 egységgel az Astra előtt.

Catalin Azoitei megbízott vezetőedző: – Hiába játszottunk jobban ellenfelünknél, hiába dolgoztunk ki számtalan ziccert, mégis kikaptunk. A helyzetkihasználást az elkövetkező időszakban rengeteget kell gyakorolnunk.

Szent Mihály Szeged-FITSPORT – Haladás-Viktória 3-1 (1-0)

Viktória: Bíró – Balogh, Fördős, Horti, Kiss Zs. (Sitku 80′) – Tóth A. (Kovács V. 75′), Rácz – Szakonyi, Tálosi, Öreg – Siklér (Manhart 53′).

Gólszerzők: Koprena 2 (49′, 52′), Szil (12′), illetve Fördős (92′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!